Yurtdışından Donanım Getirmek

• Konuyu başlatan Gamiurams
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 18.996
G

Gamiurams

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar benim Amcam İsviçre de yaşıyor. Arada Türkiye'ye gelip gidiyor. Yakında İstanbul'a yerleşecek. Bende bilgisayar toplama fikriyle yanıp tutuşurken aklıma donanımların orada ucuz olacağı geldi. Ve İnternet aradım taradım en uygun İsviçre donanım mağazasını buldum. 'Digitec' adında bir mağaza ve amcamın evine bir kaç blok ötede. Hemen yürüyerek gidip alabilir. Kendisi teknolojik ürünlerin bilgisi bakımından zayıf olduğundan onuda zorlamak istemiyordum evine yakın olduğunu görünce çok sevindim. Siteye girdim ve Anakart ve Ekran kartı dışında fiyatlar Türkiye ile hemen hemen aynı.

Ve gittim şu ürünleri seçtim...

Anakart:
https://www.digitec.ch/Startseite.aspx?param=details&wert=236850

Ekran Kartı:
https://www.digitec.ch/Startseite.aspx?param=details&wert=283232

Toplam 430 İsviçre Frangı yapıyor ve 970TL'ye denk geliyor. Acayip uygun geldi. Türkiye de bu fiyata sırf ekran kartını alıyorsun.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Şimdi amcam bunları Türkiyeye getirirken yanına alıp getirmesi mümkünmü ? Kargoyla yollamayacak. Küçük bir çantaya koyup el bagajı olarak yanına alıp getirebilirmi ? Böyle bir izin varmı veya Gümrük vs. meselesi varmı? X-Ray'e takılıyormu ve takılıyorsa alıyorlar mı ? Bazı arkadaşlarım yurtdışından 3 parçaya kadar getirebiliyorsun diyorlar. Sizce böyle birşey varmı ?

Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar benim Amcam İsviçre de yaşıyor. Arada Türkiye'ye gelip gidiyor. Yakında İstanbul'a yerleşecek. Bende bilgisayar toplama fikriyle yanıp tutuşurken aklıma donanımların orada ucuz olacağı geldi. Ve İnternet aradım taradım en uygun İsviçre donanım mağazasını buldum. 'Digitec' adında bir mağaza ve amcamın evine bir kaç blok ötede. Hemen yürüyerek gidip alabilir. Kendisi teknolojik ürünlerin bilgisi bakımından zayıf olduğundan onuda zorlamak istemiyordum evine yakın olduğunu görünce çok sevindim. Siteye girdim ve Anakart ve Ekran kartı dışında fiyatlar Türkiye ile hemen hemen aynı.

Ve gittim şu ürünleri seçtim...

Anakart:
https://www.digitec.ch/Startseite.aspx?param=details&wert=236850

Ekran Kartı:
https://www.digitec.ch/Startseite.aspx?param=details&wert=283232

Toplam 430 İsviçre Frangı yapıyor ve 970TL'ye denk geliyor. Acayip uygun geldi. Türkiye de bu fiyata sırf ekran kartını alıyorsun.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Şimdi amcam bunları Türkiyeye getirirken yanına alıp getirmesi mümkünmü ? Kargoyla yollamayacak. Küçük bir çantaya koyup el bagajı olarak yanına alıp getirebilirmi ? Böyle bir izin varmı veya Gümrük vs. meselesi varmı? X-Ray'e takılıyormu ve takılıyorsa alıyorlar mı ? Bazı arkadaşlarım yurtdışından 3 parçaya kadar getirebiliyorsun diyorlar. Sizce böyle birşey varmı ?

Şimdiden çok teşekkürler.

Genelde aynı parçadan bir kaç tane gelmedikce (ticaret olmadıkca) izin verirler eğer sıkıntı olursa bile. Hediye paketi yapsın eğer takılırsa herhangi bir gümrüğe açıklaması çok daha kolay olur. 2 parça için sorun olacağını sanmıyorum.

En zorlanacağın yer gümrüktür haberin olsun.

Hocam fakat Gümrüklük bir şey yokki. Diyelimki amcam gitti isviçreden yeni laptop aldı. Onuda gelirken yanında Türkiyeye getirdi fakat daha yeni. Aynı şey değilmi ? Sonuçta kendi kişisel eşyam benim karışamazlarki.

Kargoyla göndersede gümrüğe takılsa neyse anlarım. Fakat bu adam kendi malıymış gbi getirecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi sistemiymiş gibi gösterirse mesela bir kasa içine koyup bir sıkıntı olmaz, kutuları sıkıntı yaratabilir. Tam bir kumar. :D

:)

Aslında Amcam zamanında çok elekronik cihaz getirdi. Matkap vs. bir sürü cihazı valizine atıp getirdi. Amcam Türk vatandaşı olduğu gibi aynı zamanda İsviçre Vatandaşı. Acaba o yüzden mi bişey demediler bilmiyorum. En iyisi amcama sormak sanırım :)

:)

Aslında Amcam zamanında çok elekronik cihaz getirdi. Matkap vs. bir sürü cihazı valizine atıp getirdi. Amcam Türk vatandaşı olduğu gibi aynı zamanda İsviçre Vatandaşı. Acaba o yüzden mi bişey demediler bilmiyorum. En iyisi amcama sormak sanırım :)

Herkes gümrükten 2/3 monitör (kutulu) ve artı 2 dizüstü geçiriyor sıkıntı çıkmıyor. Birazda gümrükçü ile konuşmaya bağlı. Dediğim gibi hediye olayını düşünebilirsin çok büyük kutular olmicak sonuçta.

Herkes gümrükten 2/3 monitör (kutulu) ve artı 2 dizüstü geçiriyor sıkıntı çıkmıyor. Birazda gümrükçü ile konuşmaya bağlı. Dediğim gibi hediye olayını düşünebilirsin çok büyük kutular olmicak sonuçta.

Hocam gümrüklük bir durum varmıki ? Şahsen kendimde İsviçreye gittim Türkiyeden gelirken amcama peynir getirmiştim orada Türkiyedeki gibi güzel peynir yok diye. Cins cins baktılar bana X-Ray'den felan geçti görmediler aldım valizi fırladım :) Türkiye'ye dönerken orada bir tane sos görmüştüm hoşuma gitti küçücük bi kavonuzda görevli ordan bi yakaladı doğru çöpe.

Fakat bunlar sıvı değil yiyecek değil normal sanki çalar saat götürür gibi götürmem lazım. Kutularıda çok büyük değil zaten.

Sol üstteki MSI
MSI-GeForce-GTX-760-Gaming-OC-Edition-_1.jpg

110kt.jpg

Hocam kişisel eşyalar tehlikeli bir durum söz konusu olmadıkça dokunulamaz.Taki güvenlik ile alakalı sorun olduğunda gerekli test vb. işlemlerden geçirerek sokarlar sıkıntı yapmayın :)

Yav benim diğer amcam çine gitti. Bize orjinal iphone 5, HTC One felan getirdi. Hiç bi şeyde olmadı fakat 3 taneye kadar sınırı vardı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı