Colten
Decapat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Ben size tek tek açıklama yapmayacağım.@Colten Çoğu Avrupa ülkesinde vergiler %0 ve %X olarak yapılıyor. Burada ki "X" değişken oluyor. Örneğin belli paketli ürünlere vergi uygulanırken, belli ürünlere uygulanmıyor. Uygulanmayan bu ürünlere en çok gıda sektörü giriyor. Onun dışında "X" vergisi de emin ol senin ödediğin vergiden çok daha makul seviyede. Burada Türkiye'nin ekonomisini tartışacak değilim. Çoluk çocukta değilim. Çoluk çocuk olsam bile bu ülkede yaşadığıma göre bunu tartışma hakkım var. Verginin vergisini ödeyen bir ülke de yaşıyoruz. Tartışmayı büyütüp de ülkede ki vergilendirme yüzünden birbirimizi kıralım istemiyorum. Bu fikirlerle bol şans size.
Sizinle Ekonomi de tartışmayacağım.
Ayrıca "Eleştirmek için eleştirmek" Kavramını uyguladığınız için sizleri kınıyorum.
Vergilerin değişkenlik gösteriyor olması her zaman %1 vergi ödedikleri anlamına gelmeyecektir.
Madem %0 ve %X Olarak nitelendirdiniz hemen Almanya'nın vergi oranlarına gidelim. Bahsettiğiniz %0 Olan oran Almanya'da %14, bahsettiğiniz %X oranı yine Almanya'da %45 Olarak belirlenmiştir.
Vergi oranları Gelire göre belirlenmektedir ve Gelir Vergisi olarak adlandırılmaktadır.
Araştırmaya göz atmak için: http://vergiraporu.com.tr/upImage/org/2012-156-Almanya_Gelir_Vergisi_Sistemi-Birol_Ubay .pdf
Bu yüzden herhangi bir Avrupa ülkesiyle Türkiye kıyaslanacak durumda değildir.
Bizim bize bakmamız gerekmektedir.
Gelişmiş Avrupa ülkelerinde kişi başı verilen asgari ücret oranlarını araştırınız.
Veriler saatlik olarak verildiği için hesaplamalarınızı kendiniz yapınız ve rakamların ciddiyetini görünüz.
Bu verilen rakamlardan yola çıkarak bahsetmiş olduğunuz "Avrupa Ülkeleri"nden bir tanesini seçiniz ve sektör sektör vergi oranlarını araştırınız.
Ne kadar yüksek rakamlar alıyorlar değil mi? İşte o yüzden daha fazla vergi ödüyorlar ve aynı bizde olduğu gibi her şeye vergi ödemektedirler.
Ben size "Bizim ülkemizde asgari ücretin yetersiz olduğu halde vergilerin neden bu kadar yüksek olduğu" konulu bir yazı yazmanızı öneririm.
Avrupa ülkelerinden daha fazla vergi ödüyoruz konulu bir yazı değil.
Saygılar
Son düzenleme: