Yurtdışından parça getirme mantıklı mı?

Yurtdısından parça getirmek

• Mantıklı

Oy: 6 46,2%
  • mantıksız

Oy: 7 53,8%

• Oy verenlerin toplamı
    13
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Erkan03

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba technopat ailesi. Forumda yeniyim yazım hatası yaparsam affedin. Öncelikle benim babam gümrükte çalışıyor. Yurtdışından (Almanya) parça getirmek istiyorum. Hiçbir şekilde gümrüğe takılma sorunu olmayacak. Şöförün elinde alacağız parçayı. Size birkaç sorum olacak.

1. Yurtdışından parça getirmek mantıklımıdır ? İmkanım bulunmakta.
  2. Yurtdışından sıkıntı yaratmayacak hangi parçaları getirmeliyim ?
  3. Yurtdışından http://www.ms-tech.de/de/datenblatt/X4-Crow2.pdf bu kasayı getirsem bir sıkıntı çıkarmı ? Fiyatı 93 Euro
  4. Bana Almanya'da bulunan güvenilir bilgisayar parçası satan yerlerin adreslerini verirmisiniz ?
  5. Yurtdışında CoilWhine rastlanma oranı daha mı yüksek ?

Yazım hatası ve konuyu yanlış yere açmış isem özür dilerim affedin. Çok soru sordum kusura bakmayın ama imkanımdan yararlanmak istiyorum.

@Silinen üye @Recep Baltaş @Ali Güngör @JaroxJamaica yardımcı olurmusunuz lütfen zamanım kısıtlı şöför yarın öğlen yola çıkacak.

Sorun çıkarmayacak ürünler için bence mantıklı.

1. Bence her ürün için mantıklı değil. Hatta benim için hiç bir parça için mantıklı değil. Teknoloji bu. Olurda bozulursa ne yapacaksın?
2. Yurt dışından dış kasa alabilirsin. Bozulmayacak ürün nede olsa. Onun haricinde tavsiye etmem.
3. Kasa gayet hoş duruyor. Bu tarz renki kasaları Türkiyede çok fazla firma üretmiyor diye biliyorum.
4. Bununla ilgili bir bilgim yok. Ben sana Türkiye'den almanı şiddetle tavsiye ederim.
5. CW sorunu ülkeler arası farketmez kardeşim. "Dur biz Türkiye ye daha CW sorunu daha fazla olan kartları verelim" gibi bir mantık yok maalesef.

Bu forumda Zotac Gtx 970 alıp çok sorun yaşayan bir kullanıcı vardı. Amazon'dan aldığı için çok sorun yaşamıştı. Sanada aynısı olmasını istemem. Bir şekilde garantiyi Türkiye'ye aldırmayı başarsan bile bu tam bir keşmekeş olacaktır benim görüşüme göre. Başkaları için bu uğraş sorun olmayabilir ama teknoloji ile arası çok iyi olmayan, sık sık aldığı parçalar arızalanan birisi olarak sana kesinlikle Türkiye'den almanı tavsiye ederim.

Yurtdışı alışveriş kimisi için sorunlu, kimisi için sorunsuz ama bu işin bir kuralı, genel geçer formülü yok. Türkiye'de yurtdışı alışverişe destek olacak, garantisini verecek, bilgisini sağlayacak kimse de yok. Zaten böyle biri olduğunda firmalaşarak ithalatçı haline geliyor, dağıtımcı oluyor. Aldığınız ya da alacağınız parçaların sağlam olup olmayacağı, bozulursa ne yapacağınız konusunda size yardımcı olacak kimse de yok. İnternette sayısız ben kolayca aldım diyen de var, ürünü alamadım, aldım bozuk çıktı diyen de. Doğal olarak biri tavsiye eder ve güvenip getirirseniz, sonra sorun yaşarsanız size tavsiye eden kişi tutup paranızı size iade edecek, sorumluluk alacak da değil.

Sonuç itibariyle biz tavsiye etmiyoruz çünkü yardımcı olmamız mümkün değil.

Kasada PSU yok bu yüzden tercihimdir. Kasa çok hoşuma gitti Gigabyte'ın Sumo kasasına benzemekte. İleride fan takviyesi yaparsam tadından yenmez :) Birde Vs serisinden 650W yeterli midir ?

Bozulmayacak ürünler için olabilir. Kasa getir sorun olmaz. Sonuçta oda bir cihaz bozulabilir bir sorun olursa gidip gelecek dünya kadar iş belki uğraşacaksın ama eline de ulaşmayacak. Ne olacağı belli olmaz. Yurtdışına sürekli gidip gelen bir tanıdığın var ise garanti durumunda ilgilenebilir. Bence biraz düşün. Kasa gibi ürünler getir kullan. Sorun olmaz onlarda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı