Yurtiçi Kargo Teslim Edilemedi

S.AS

Hectopat
Katılım
25 Şubat 2019
Mesajlar
14
Hepsiburada'dan kulaklık aldım ve Yurtiçi kargo olduğunu görünce uğraşacağımı anladım şimdi bana verilen kod ile takip ediyordum cumartesi sabahı saat 9'da kalktım ve kargoyu beklemeye başladım. Ondan sonra telefona bir daha baktım kargonuz teslim edilemedi yazıyor ve onun yanında da "Kargonuz dağıtım gününü beklemektedir, ilk dağıtım gününde teslim sürecine başlanacaktır." yazıyor şimdi ben ne yapmalıyım?
 
Çözüm
Cumartesileri yarım gün mesai yaptıklarından belli bölgelere dağıtım yapıyorlar, yapamadıkları için de sizinki gibi not düşülüyor ve pazartesi adrese teslim ediliyor.
Bekleyin gelecektir.
Mng kargo : Hafta içi full + cumartesi öğleye kadar,
Yurtiçi : Hafta içi full + cumartesi full
Sürat : Hafta içi full + cumartesi full
Çalışırlar.
Eğer öncelikli bir kargo gibi bir durumu yoksa kargolar Ptt kargo dışında cumartesileri dağıtıma çıkmaz. Eğer ısrarla benim normal gönderim kargom cumartesi elime ulaştı diyorsanız haklısınızdır. Cumartesi çalışıyoruz demekle cumartesi çalışmak farklı şeyler. Mesela ben de evrenin ve yaşamın sırrını buldum diyebilirim ama açıklayın derseniz açıklamam. Kağıtta ve pratikte farklı iş bu kargo.
 
Kargolarda yeni moda bu,
ulaşması gereken günde yetişmediği için sisteme garip şeyler yazıyor, sonra getiriyorlar...
Moda değil yıllardır böyleydi haftaiçi kargo öğleden sonra şubeye gelirse ertesi gün teslim edilir. Haftasonu gelen kargoda dağıtım bölgesindeyse teslim edilir değil ise Pazartesi teslim edilir. Aynı gün teslimatlı kargoysa aynı gün teslim edilir.
 
Savunmak değil ama yurt içi çok hızlı teslim ediyor. Okuyunca şaşırdım biraz. Sipariş verirken yurtiçi ise oh çekiyorum. Gidip şubeden elden alabilirdin bi kaç kere aldığım oldu. Yakınsa tabi şube
 
Eğer öncelikli bir kargo gibi bir durumu yoksa kargolar Ptt kargo dışında cumartesileri dağıtıma çıkmaz. Eğer ısrarla benim normal gönderim kargom cumartesi elime ulaştı diyorsanız haklısınızdır. Cumartesi çalışıyoruz demekle cumartesi çalışmak farklı şeyler. Mesela ben de evrenin ve yaşamın sırrını buldum diyebilirim ama açıklayın derseniz açıklamam. Kağıtta ve pratikte farklı iş bu kargo.
Yaşadığınız semtte nasıl çalışıyorlar onu bilemiyorum. Kargo firmalarının bölgelere göre dağıtım metodları bulunabiliyor. Örneğin fazla gönderisi bulunmayan, acentalara uzak düşen semtler için haftanın belli günlerini dağıtım için belirleyebiliyorlar.
Benim durumuma gelecek olursak, haftada ortalama 3 kargo alıyorum düzenli olarak ve bu kargolar zaman zaman cumartesi gününe denk gelebiliyor. Eğer kargom şubeye cuma günü ulaşmış ise, %90 cumartesi tarafıma teslim ediliyor.

Örneğin geçtiğimiz cumartesi tarafıma 2 adet kargo teslim edildi. MNG ve Sürat tarafından. Kainatın sırrını bilmiyorum fakat gelen kargoları tesellüm fişşleriyle kanıtlayabiliyorum :)
 
Sen daha Aras Kargo’yu görmemişsin dostum. 6 gün teslim edilemeyen sipariş mi ararsın, kargoyu takip etmesinler diye sisteme girmemelerini mi ararsın, siparişi teslim ettikten sonra faturada adımız geçmesine rağmen teslim alan kişi olarak random ad ve soyad uydurmalarını mı ararsın herşey var. Yani kargonuzu Yurtiçi Kargo’nun taşımasına sevinmelisin,
 
Ptt kargo dışındaki kargolar hafta sonu çalışmaz. Ptt kargo da cumartesi öğleye kadar dağıtım yapar. Siz ne bekliyordunuz anlamıyorum.
Not: Çalışmıyor derken dağıtım yapılmıyor demek istedim.
Aras kargo ve yurtiçi kargo bana cumartesi günü dağıtım yapıyorlar.
 
Her zamanki üşengeç kargocu olayı. Eve bile gelmeden teslimat yapılamadı derler. Şubeden alabilirsiniz derler. 6 yıl İstanbul'da yaşadım hep aynı senaryoyla karşılaştım. Pazartesi sabah sana Yurtiçi Kargo şubesi yolu gözüktü.
 
Şubeyi arayıp kargoyu tekrar yollamalarını isteyebilirsiniz. Geçtiğimiz Ekim ayında D&R'den aldığım kitaplar elime 2 hafta sonra ulaştı. Bu süre içerisinde surekli kargo teslim edilemedi notu düşüldü ve kargom yaklaşık 15 kez şube değişti. Sonuç olarak arayıp tekrar yollamalarını söyledim ve nihayet geldi. Gidip almak zorunda değilsiniz.
 

Geri
Yukarı