Yurtta aç kalmaya çözümünüz var mı?

372121

Kilopat
KYK'da bence çok kötü bir yemek sistemi var size sormak istediğim 2 şey var:

1. Sabah akşam KYK'den öğlenleri dışardan veya üniversiteden besleniyoruz ama benim vücudumun 3000 kcal ihtiyacı var. Kalori saymıyorum, çünkü zaten aç kalıyoruz. Nasıl kilo vermeden yaşayabiliriz?

2. Protein tozuna zor param yetiyor. Pek fazla param yok, kilo vermemem için nasıl kolay kalori alabilirim?

3. Haftada 4 gün spora gidiyorum ama ne protein olarak ne kalori olarak pek fazla vücudu besleyemiyorum, sizce ne yapmak mantıklı olur? 3 öğün yiyip takmadan gelişine devam mı etsem veya eksik kaloriyi falan hesaplayıp çikolata ile falan doldurmak daha mı faydalı olur?
Aramızda KYK da kalanlar vardır sporla uğraşanlar ne yapıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka aynı durum bende de var. Şimdi ben şöyle bir şey yaptım. Kahvaltı için gittim yulaf aldım şoktan ya da a101 den yulaf alabilirsin ucuz olanlarından. Yarım kilosu 25-30 cıvarı Eti'nin yulafları daha pahalı oluyor. Kahvaltıyı yulaf ve sütle yapıyordum direkt mısır gevreği - süt mantığı. Akşamları yurdun yemeği fena değilse ki genelde zaten pilav bulgur falan çıkıyor saat akşam 8 gibi onlardan yiyip saat 11 de tam onlar atmadan önce tekrar istiyordum. Veriyorlardı bedavaya kimse de bir şey demiyordu ben de alıyordum extra artık ne kaldıysa. Gidip çerez de alabilirsin arada fıstık mesela ya da başka bi kuruyemiş. Bazen yurdun yemeği çok kötü oluyordu mecburen dışardan yiyordum o günler tam kalori alamıyordum.Spor yapınca tabi çok zorluyor.

Hafta içi okulda öğlen yemeği yiyip KYK da kahvaltı ve akşam yemeği çok rahat 3000'i bulur. Hafta sonu da 2 gün dişini sıkarsın, ya dışarı gezmeye falan çıkarsan bir yerde yersin ya da sipariş verirsin. 5 yıl kaldım öyle imkansız işler değil ama nedense son 1-2 yıldır görüyorum herkes KYK'yı sürgün yerine çevirmiş yeme içme tavsiyeleri arıyor. Okul yemekhanesi sabah ve akşam olmak üzere 2 kez açılır, yani istersen hafta içi 4 öğün bile yeme şansın var. İşte tek sıkıntınız 2022'ye kadar KYK açık büfeydi, ben eskiden spora gider akşam gelince de yurtta 2 tabak tavuk alır 1-2 lira fark verirdim, kahvaltıda da 3 yumurta yerdim. Artık o imkan yok ama ben fix menüyle de 1 yıl idare ettim imkansız bir şey değil. Bazı günler menü çok dandikse (Özellikle hafta sonları) sipariş verirdim. Fix menüde de akşam 2 ekmek alma imkanın var. İlla yemekten sonra da acıkıyorum doymuyorum dersen buzdolabın var, birkaç ufak tefek kahvaltılık bir şey alır ekmek arası yapar yersin. Bazen de stajdan gelirken bir marketten ekmek ve ton balığı alır biraz turşu ve mayonezle çok güzel bir ekmek arası yapar yerdim, o tüm gün tok tutardı ve nispeten ucuzdu. Yani çözüm çok, 3000 kalori toplamak hiçbir şey değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı