Çözüldü Yusuf Ipek'in videosundaki komutlar bütün dağıtımlar için geçerli midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eymen.dll

Centipat
Daha fazla  
Yusuf Ipek'in bir videosu var, bu komutlar genel her dagıtım için mi aynı yoksa bir dagıtım için mi geçerli?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
GNU araçları bu komutlar. Bu komutların olmadığı dağıtımlar GNU/Linux değildir zaten. Videodakilerin yarısından fazlası GNU/Linux'taki "GNU" araçları.
GNU araçları bu komutlar. Bu komutların olmadığı dağıtımlar GNU/Linux değildir zaten. Videodakilerin yarısından fazlası GNU/Linux'taki "GNU" araçları.

Çözüm

Hemen hemen bütün dağıtımlarda bu komutlar var diye biliyorum dostum. Klasik komutlar zaten hepsinde çalışır.

Systemctl gibi komutlar hepsinde çalışmaz sadece. Systemd init sisteminin komutu. Yine de dağıtımların %99'u bu init sistemini kullandığı için kendin aramadıkça zaten systemd haricinde init kullanan dağıtıma zor denk gelirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…