TosunPASA
Megapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- W11-Linux
- Meslek
- Emekli
Hiçbir linux dağıtımı HIZLANDIRILMAZ.Kapsamlı bir şekilde anlatırsanız iyi olur. Genel olarak tüm dağıtımlar için geçerli olarak nasıl hızlandırma yapılabilir? Kaynak biliyorsanız kaynak paylaşın çok makbule geçer. Bilinmedik yöntemlerden de bahsederseniz iyi olur.
Mevcut hardware yapınıza göre tuning yaparsınız. Veya hardware yapınıza uygun bir desktop vb yapılandırma yaparak kullandığınız linux'ü kendi hardware'inize uygun bir HIZ'a getirirsiniz.
Şuan XeroLinux de, yavaş ve ekran donması vs olmasına rağmen win oyunumu oynuyorum. Tlf ekranını pc ye aktardım. Bir yandan da yourube dan video müzik dinliyorum.
Ortalama %10 cpu yüklenmesi olurken, ram kullanımı 8-9gb arasında değişmekte. Tuning yapıldı mı, HAYIR tabiki. sistemim dar boğaza girmiyor. Oyun donması ise onun ile ilgili ayarlar bitmediği için.
HIZ, SSD disk kullandığım için çok bir sorun oluşturmuyor.
Sana farklı bir hız'dan bahsedeyim. Win11'e tlf ekranını aktarmak istediğimde yazılım 56Mbit ile görüntü aktarımı yaparken, Linux de bu 170Mbit seviyelerine çıkmakta. Çünki modem deki 4 portda GB. Win11'in kullanamadığı network hızımı, Linux hiç bir ayar yapmadan kullanıyor.
Boşta iken W11'den gelen fan sesi, Linux de bu kadar farklı program çalışmasına rağmen en küçük fan sesi gelmiyor.
OpenBox için en uygun şuan gördüğüm görselliği ve tema sayısı en fazla olan ArchCraft. Onu live mod da deneyebilirsiniz.
Şu bir gerçek ki, soruya üstü kapalı vede kaynak paylaşımı istiyorsun.
Sen var olamayan bir sistem / amaca bir tuning soruyorsun ve buradaki arkadaşları imtihan eder gibi cümle kurmuşsun.