Z fold 5 mi yoksa S23 Ultra mı?

Bütçe
50000
S23 Ultra Alın Hocam S22de 8 gen 1 var ısınma ve pil optimizasyonu konusunda sıkıntılı bir işlemci s23 ultra alın kafanız rahat olsun

Arada 10 bin lira fiyat farkı var. Onu vereceğime S23 Ultra alıp yanına tablet alırım. Sırf büyük ekran istiyorsam en mantıklısı bu olur. S24 de çıkacak ama 40 bin gerçekten güzel fiyat.

Ben Z fold 5 aldın pişman değilim artık normal telefon kullanmaktan sıkıldım bir farklılık olsun istedim iyi ki de öyle yapmışım Z fold 6 çıktığı zaman değişim kampanyasıyla da onu alırım.

Bir arkadaşımda Samsung'un katlanan telefonu vardı. Telefonu ilk gördüğümde ekran ortasında kullanımdan beliren çizgiye bakmaktan telefona odaklanamamıştım. Bende S23 Ultra tercih edilmeli düşüncesindeyim. Macera arıyorsanız Huawei P60 Pro'yada baklılabilir.

Aynen hocam katılıyorum size ama Z fold 5 ile S22 Ultra arasında kaldım. Yarın seçerim.
S23 ile S22 arasında çok fark görmedim fiyat farkı gereksiz geldi.

S23U kullanıcısı olarak cevaplayayım.
Ufs 4.0, LPDDR5X RAM, kamera azıcık daha iyi. Işlemcisi hem daha güçlü hem de verim olarak çok fark veriyor. Soğutma çözümleri de büyütülmüş. Yani telefonun işlemcisi daha az elektrik çekerken soğutma odası da daha büyük olduğu için gözle görülür bir şekilde daha serin çalışıyor. Bu hem telefon ömrüne hem de bataryaya vuruyor. Hız farkı da bu sene göremeyecek olsan da gelecek de göreceğin bir şey çünkü dediğim gibi depolama, RAM ve işlemci hızlanıyor.
Batarya performansları için şu videoyu izle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğutmanın oyun performansına etkisi için şunu izle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Fiyat farkı sana lüzumsuz gibi görünse de yıllarca kullanacağın bir telefon almıyorsun şu an masraftan kısma çünkü s22'yi satıp 23'e geçmeye çalışman daha zahmetli olur.

Dosya Ekleri

• ufs-timeline-5-sp.gif
    ufs-timeline-5-sp.gif
    54,3 KB · Görüntüleme: 54
  • gsmarena_002.jpg
    gsmarena_002.jpg
    11,6 KB · Görüntüleme: 56
  • gsmarena_001.jpg
    gsmarena_001.jpg
    10 KB · Görüntüleme: 49
Ben Z fold 5 aldın pişman değilim artık normal telefon kullanmaktan sıkıldım bir farklılık olsun istedim iyi ki de öyle yapmışım Z fold 6 çıktığı zaman değişim kampanyasıyla da onu alırım.
Hocam hayırlı olsun, ben de düşünüyordum ama uzun ömürlü olması için
S23 Ultra veya İphone 15 alacağım. Katlanabilir telefonlar biraz daha gelişirse alabilirim.

Aslında baktığında aralarında über bir fark yok. Süper kamera hayranı falan değilseniz Fold'u alabilirsiniz. Ama tabii ki Türkiye'de satılan modelinde de Snapdragon varsa.
Hocam özellerikleri yakın ama Z Fold 5 daha erken yıpranıyor diye söylendi. S23U daha uzun ömürlü olur diyorlar.

S23U kullanıcısı olarak cevaplayayım.
Ufs 4.0, LPDDR5X RAM, kamera azıcık daha iyi. Işlemcisi hem daha güçlü hem de verim olarak çok fark veriyor. Soğutma çözümleri de büyütülmüş. Yani telefonun işlemcisi daha az elektrik çekerken soğutma odası da daha büyük olduğu için gözle görülür bir şekilde daha serin çalışıyor. Bu hem telefon ömrüne hem de bataryaya vuruyor. Hız farkı da bu sene göremeyecek olsan da gelecek de göreceğin bir şey çünkü dediğim gibi depolama, RAM ve işlemci hızlanıyor.
Batarya performansları için şu videoyu izle.

Soğutmanın oyun performansına etkisi için şunu izle.

Fiyat farkı sana lüzumsuz gibi görünse de yıllarca kullanacağın bir telefon almıyorsun şu an masraftan kısma çünkü S22'yi satıp 23'e geçmeye çalışman daha zahmetli olur.

Hocam bu bilgiler için çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp yardımcı olmuşsunuz.
S22'yi eledim çünkü elde tutuş hissiyatı falan da çok kötüydü.
S23 Ultra ile iPhone 15 arasında kaldım. (Belki aradaki fark çok gözüme gelmezse iPhone 14 Pro da değerlendirilebilir.)
Z Fold 5 hakkında herkes olumsuz yorum yapınca biraz çekindim. (Yeni tanıtıldı; Z Fold 3,4 serisinde hata var diye bu seride de ekran sorunu yaşanacağı söylendi bilemedim, düzeltilmiş de olabilir ama riske değmez.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı