Z kuşağı neden kötüleniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eleştiri oklarının hedefi olmayan bir konu yok yaşadığımız toplumda. Her şey eleştirilebilir ki bu olması gerekendir de bence. Z kuşağı da kendine düşeni alıyor fazlasıyla. Haklı olanı var haksız olanı var ama bence büyütülmesi gereken bir şey değil, sonuçta zaman geçtikte Z kuşağı yetişkin olacak; yaşlı olacak. Bu hep böyle devam etmeyecek. Ki bence haklı olanların sayısı haksızlardan daha fazla.

Her nesilde kuşak çatışması vardır fakat internet sayesinde ilk defa bu kadar fark edilir oldu.

Bu arada gerçekten kötü olanlar var. Fakat biraz ülkenin aile yapısı ile de ilgili bu olay bence. Çünkü aileler çocukları salıyor ve onlar kötü yola gidiyor. İyi aileler ise ( senin gibi ) çocuğuna dikkat ediyor. Çoğu yaşıtım bel altı konuşup sürekli küfür ediyor. Yine de aralarında iyi olan ve parıldayanlar var.

Bütün Z kuşağı sizin gibi olsa hazine gibi görünürdük.

Bu tipler yüzünden.

Bu örnekler bütün durumu açıklıyor bence.

Böyle olmaları çocukların suçu değil. Çocuk büyütmek, eğitmek herkesin yapabileceği işler değil. Gelecek yaşantınızda ailenizin sizi nasıl yetiştirdiği, nasıl davrandığı çok büyük rol oynuyor.

Etrafımda herkes çok bilinçli, çok güzel çocuk büyütüyorlar aşırı mutluyum. Dışarıya baktığımda çocuklarını azarlayan, sussunlar diye ellerine telefon veren, onlarla ilgilenmeyen ve dediklerini umursamayan ebeveynler görüyorum. Öncül sebep bu.

Bu bahsettiğin farklar da ekonomik farklar gibi olmaya başladı. Artık ortası kalmadı, iyiler çok iyi; kötüler çok kötü. Çok başarılı gençler de var, uğraşıyorlar bir şeyler yapmak için.

Kuşak kuşak genelleme yapmak doğru değil. Bazı şeylerin yaşla ilgisi olmuyor. Tecrübe güzel şey ama aklı olana. Ayrıca tebrik ediyorum seni başarılarından dolayı.

Cidden bazı yetişkinler bizden, Z kuşağından bahsediyorum, bile daha kötü kendinden küçüklerin itaatkar olmasını istiyor ve olmayınca da o kişiyi karalıyor.

Bazı yaşıtlarım köşe başlarında saçma sapan videolar için kendilerini ne hallere sokuyorlar hoş değil ama tabii ki her zaman her yerde iyi insan olacak diye bir şart yok kötü de olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…