Z kuşağı neden saygısız?

Saygı, dış faktörler devre dışı bırakıldığı takdirde kalıtım gibidir.

İki saygılı olan insandan %75 ihtimalle saygılı bir insan meydana gelir. %25 ihtimalle ise saygısız.

Bir saygılı, bir saygısız olan insandan %50 ihtimalle saygılı, %50 ihtimalle ise saygısız bir insan meydana gelir.

İki saygısız olan insandan %75 ihtimalle saygısız bir insan meydana gelir. %25 ihtimalle ise saygılı.

Tabii ki bu durum ne yazık ki böyle olmuyor her zaman. Saygılı ebeveynler tarafından yetiştirilmiş bir çocuk okulundaki veya çevresindeki başka sorumsuz ebeveynler tarafından yetiştirilmiş saygısız çocuklar yüzünden saygısız hale gelebiliyor. Veya tam tersi, saygısız ebeveynler tarafından yetiştirilen bir çocuk kendini geliştirerek saygılı bir insan haline gelebilir.

Ergenliğin zor bir dönem olduğu belli bir durumdur. Eskiden biz futbol oynarken üstümüzü kirlettik veya ne bileyim, 1 saat fazla misket oynadık diye sıra dışı hissederdik. Ancak dönemin ergen çocukları bu sıra dışılığı hissedebilmek için saygı sınırlarını aşıyorlar.

Ancak tabii ki bir genelleme yapmak kesinlikle yanlıştır. Z kuşağında saygılı çocuklar-insanlar da vardır. Ha çoğunlukta mıdır azınlıkta mıdır orası bilinmez ama vardır. Ben size Z kuşağının neden çoğunlukla saygısız olduğunu hissettiğinizi söyleyeyim.

Sokakta yürüyorsunuz, yanınızdan sessiz sakin bir çocuk geçti. Sizin hiç aklınızda kalıyor mu? Sanmam. Ama başka bir gün yine sokakta yürüdüğünüzde küfrü ağzında sakız etmiş, yolda yürümesine dikkat etmeyen ergenleri gördüğünüzde içinizde bir rahatsızlık oluşur( belki de kin). Bu yüzden böyle hissederseniz.

Saygısız bir insanı saygılı etmek oldukça zordur ancak maalesef ki saygılı bir çocuk çevresinden kolayca etkilenip saygısız olabilir. Bu yüzden ben de saygısızların çoğunlukta olduğunu düşünüyorum ancak bunda sosyal medyanın da etkisi var. Saygısız insanlar çocuklara sosyal medya aracılığıyla rahatça erişebiliyorlar ve ebeveynler kontrol edemiyor bazen maalesef ki.

Arkadaşlar ne ekerseniz onu biçersiniz. Siz saygısız bir insansanız karşınıza saygısız insanlar çıkar. Fakat genel olarak insanlarla yüz yüze iletişimde saygıyı eksik etmeyen birisi olarak(sevmediğim birisine karşı dahi) özellikle 15-19 yaş aralığının cidden sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. 10 kişiden 8'inin böyle olduğunu düşünüyorum.

Ne ekersen onu biçersin.
Saçma kuşak çatışmaları hâla devam ediyor, çokta takılmamak gerekiyor.

Ben özellikle konuşmamı yarıda kesen şahıslardan haz etmiyorum, sonra bu şahıs gevşek bir dille neden ağzını bıçak açmıyor gibi bir ithamda bulununca ağzının ortasına damacana ile vurmayı düşünüyorum bazen.

Genelleme yapmak doğru olmaz ancak genelde aileden kaynaklı ergenlik dolayısıyla küfür ve rencide etmenin havalı olduğunu düşündükleri ve sosyal medya yanlış kullanımı yüzünden.

Belki de Z kuşağı kendi olabilen ilk kuşağımız olacağı için, balık tutmayı kendileri öğrenmek istedikleri için böyle bir durumu kabullenemiyor olabilirler. Sanki böyle olmak hasta bir kuşak olmak gibi bir düşünceye sokabilir eski kafalıları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…