Z kuşağı neden saygısız?

Z kuşağı okulda ve ailede daha çok şımartıldığı için olabilir. Biz okulda öğretmenden dayak yediğimizde evde duyulmasın da bir de evde dayak yemeyelim diye korkardık. Şimdi öğretmen çocuğa bağırınca veli gelip şikayetçi oluyor. Çocukta arkamda annem var, babam var güvenini alıp, daha rahat davranıyor.

Kusura bakmayın, daha dikkat ederim.

Hocaların bana dayak atma gibi bir lüksü yok. Gidip yasal yollarla şikayetçi olur bir hatam varsa disipline giderim. Hele ki vursun bakalım o zaman neler oluyor? Öğrenciler, ne zamandan beri şamar oğlanı oldu?

Sizin kuşağın bilinçsizliği, hocaları kutsallaştırmışsınız. Her ne sebepten olursa olsun sana vurma hakkı yok. Hocalardan neden korkalım? Onlar da insan biz de insanız. Saygı duyarız ama gelip bana vuracak benden saygı bekleyecek? Herkes haddini bilecek.

Yaptığı hataları savunduğumuz yok öğrencilerin, bir hata varsa yönetmeliğe göre ceza verirsin. Yönetmeliğin hiç bir yerinde fiziksel şiddet uygulanabileceği yazmıyor.

Hocam haklısınız ancak şuandaki bazı öğrenciler öğretmenlerine küfür edip saygısızca davranıyorlar bunları gözüm ile görüyorum eskiden öğretmenlerden korktukları için bunları yapma cesareti yokmuş elbette kimse kimseye vuramaz ancak öğrencide haddini bilmeli ve karşısındaki büyüğe sevmese bile saygılı davranmalı.

Her kuşaktan var maalesef. Ama Z kuşağına sosyal medya,internet ve türevleri denk geldiği için gayet doğal... Görüyor, duyuyor, uyguluyor. Ama herkes için genelleme yapmak yanlış. Ama çoğunluk yer kaplıyor tabi o ayrı.

Bu insan, yaşantı ve çevre meselesi. Her Z kuşağı üyesi aynı değil. Örnek: ben.

Aslında olay şu, örneğin sokakta rastgele yaşı büyük biri benden otobüste yer istese ama ben feci yorgun olsam bu benim saygısızlığım mı; yoksa benim bitkin olduğumu görmesine rağmen benden yer isteyen kişide mi? Kusuruma bakmayın sırf yaşı büyük diye kimseye saygı duyamam bazı konularda, akılın yaşta değil başta olduğuna inananlardanım. Yaşlılar çok bilse dolar 9-10 TL olmazdı zaten, ya da en azından buna rağmen aralarında "bizim Allah'ımız var" demeye devam eden olmazdı.

Arada bazı "haWli" tipler var, onun farkındayım. Onlara yapacak bir şey yok zaten. Öyle büyümüşler veya kafada 2-3 kalas eksik var.

Z kuşağı direkt saygısız demek de doğru değil ayrıca, herkesin saygı duyduğu bir unsur var.

5 sayfadır üşenmedim bütün yazılanları okudum, 4. sayfada kavga çıkacakmış çıkmamış iyi bari. Z kuşağında genel olarak bir gariplik söz konusu evet ama genelleme yapmak çok yanlış olur. Böyle kendini sosyal medya kralı zannedip savuranlar acaba 20-30 yaşına geldikleri zaman ne yapacaklar. bu arada düşünsenize 50-60 yıl sonra belki berkecan dede falan olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…