Z Kuşağının illa yazılımcı olmaya çalışması

Herkes yazılımcı oluyor. Geleceğin mesleği. Ama yazılımcı fazlalığı olunca asgari ücrete tabii olurlar. Kardeşler gidin siber güvenlik konularını araştırın. 2d 3d çizim vs. öğrenin. Web tasarım.

Java dilinden başladım bende ilk projem Minecraft Client'i olmuştu.

Böyle yazılımcıyım diyip gerçekten başarılı olan birisini tanımıyorum. Varsa tanışmak istemem, kolay gelsin.

Yazılımcılık güzel bir şey eyvallah ama sırf bilgisayar kullanıyorum diye de illa yazılımcı olmak istiyorum gibi bir derdim yok...

Öncelikle buna "zorunluluk" değil, "özgür irade" denir. Kimseyi git bunu öğren diye zorlamıyoruz. Kendisi bu alanda iyi olabileceğini düşünüyorsa bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Dener, görür, vazgeçer veya devam eder.

Üniversite konusu da aynı şekilde. Yazılımcı ile yazılım mühendisi ayrı kavramlardır. Eğer kişi çalışıp bu alanda ilerlemiş fakat derslerden feragat ederek üniversiteye yönelemiyorsa bu onun problemidir. "Diploman yoksa kod yazamazsın!" demiyoruz. Ha, tam tersi kişi derslerinde ilerleyip akademik olarak bu bölümü seçmişse de hiç kimsenin hakkını yemiş olmaz.

"100 saatte yazılımcı olun!"
"50 saatte XYZ Engine ile oyun geliştirin!"
"1 gecede Python öğrenin!"
"C# uzmanı olun!"

Aklıma eski teknik analiz kitapları ve kursları geliyor. "Başarılı trader olmanın yolları!", "2 haftada sıfırdan milyona!" gibi sözlerle nasıl zamanında para çarptılarsa, şimdi de öyle para çarpıyor Udemy gibi platformlarda kurs verenler. Bu işin baş sorumlusu siz biz değiliz, bu tarz başlıklar ve ezbere öğreten kişiler. Halbuki kimse bilmiyor ki tarihe adını altın harflerle yazdıran kişilerin matematik seviyesini... Veya iyi stüdyolarda oyun motorunun mühendisliğini yapan kişilerin matematik ve fizik bilgisini...

Bir de bu kişilerin racon kesmesi yok mu... "Ben yazılımcıyım kardeşim benden iyi mi bileceksin sen?"

Sevdiğim mesleği yapmak hoşuma gidiyor, seviyorum klavyeye dokunmayı bir şeyler yazmayı, yazınca çalıştırıp çoşmayı falan, dediğin doğru dostum önüne gelen yazılımcı olayım kafasında şu an, arkadaşım Anadolu lisesinde okuyor, dedimki "Neden yazılımcılığa başladın?" Bana ne derse beğenirsiniz "Baba mesleği moruk ne yapayım başka", dedim "Ticarete atıl" şu anda benim sözümü dinleyip, toplu bir şeyler alıp satmaya başladı dedesi ile, halbu ki yazılımcılık dediğin meslek "Hadi öğreneyim, 1-2 saatte öğrenirim nasıl olsa" demek ile olmuyor 3-4 yıldır eğitim alıyorum, belki de benim eşşekliğimdir, henüz C# C+' ı öğrendim, C++ çalışıyorum, yazılımcılık önü açık ve güzel bir meslek ama güzel kardeşlerim bilgisayar açmayı kapamayı bilen de yazılımcı olmasın be, Windows formatlamaya benzemez bu işler.

Hepinize iyi akşamlar.

Bende istiyorum ayrıca dediğinize katılıyorum şu anlık hobi olarak bu işi sevdiğim için yapıyorum ileride bakacağız.

Bu şeye benziyor. Hani dedemiz felan der ya oğlum şu telefona bir bak bakayim niye çalışmıyor. Telefonu yaparsın kendini bir telefoncu gibi hissedersin ya. He oda aynı buna benziyor. Ben de bilgisayar da her şeyi biliyorum ama yazılıma bir kez bile isteğim olmadı.

Bir çocuk-adamın Z kuşağına olan sersenişini içeren ağlama metni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…