Z Kuşağının illa yazılımcı olmaya çalışması

Öncelikle bu bir eleştiri konusudur ve düşündüklerim tamamen bana aittir.

Ya gözünüzü seveyim, neden her bilgisayar kullanabilen, kendini yazılımcı olacak sanıyor? Ciddi soruyorum. Abi bakın, bilgisayarda 3-5 bir şey yapabiliyor, hemen "yazılım öğreneceğim" kafasına giriyor. Bakın, ben kimseye yazılım öğrenmeyin falan demiyorum. Ama sırf öğrenmek için öğrenmeyin.

Ciddi anlamda bazen böyle insanları görünce sinirden çıldırıyorum. Birisine sormuştum(tanıdık) "Neden yazılım öğreniyorsun? Ne yapmayı düşünüyorsun?", bana ne cevap verdi biliyor musunuz? "Kanka bilgisayarda bir şeyler biliyorum, bence öğrenmem iyi olur" dedi. Sırf bilgisayarda birkaç şey biliyor diye, hemen kendini yazılım öğrenme zorunluluğunda tuttu.

Allah aşkına diyorum, bu işinde suyunu çıkartmayın. Bilgisayar kullanabiliyorsun diye, yazılım öğrenmemelisin. Yazılım öğrenmek için bir sebebin olmalı.

Neden isyan ediyorum bu olaya biliyor musunuz? Bu kişiler, sırf daha çok para var diye(yazılım sektörü içerisinde) yazılım okumak istiyor, ve sırf dersleri iyi diye üniversitelerde öne çıkıyorlar. Peki sonra ne oluyor? Yazılım alanında profesyonel gençler, üniversite okuyamıyor. Sırf dersleri kötü diye. Burada, suç o para için yazılım öğrenenin değil, ama payı var.

Ya ciddi anlamda bıktım arkadaş. Her bilgisayar kullanabilen kendini yazılımcı olacak sanıyor? Daha araştırma yeteneği olmayan adam, yazılım öğreneceğim diyor. Yahu bir diğer mesleklere bak, Grafik tasarıma bak mesela. Her şeyi geçtik, İlla bilgisayar kullanabiliyorsun diye, sadece bilgisayarla ilgili meslek yapmakta zorunda değilsin?

Bilgisayar kullanmayı bilmek, artık günümüzde kesinlikle gerekli.

Düşüncelerinizi merak ediyorum bu konuyla ilgili. Cidden son zamanlarda sinirlenirim iyice bozuldu.

Ergenlik hayalleri...(bazısı gerçek oluyor)

Hiçbir zaman öyle bir hayalim olmadı küçükkende. Ve yazılım ufak dahi bilmiyorum Java'nın J'sini bilmiyorum.

Kime ne peki bundan? :D
Forumun iyice suyu çıktı; birisi soru sorar, başkası google kullan der, birisi gayet doğru bir konuya parmak basar, tayf rozetli biri gelir "kime ne" der.

Kime ne olduğunu sorguluyorsan sana değildir, boş yorum yapıp konuyu doldurmaya gerek yok.

Yazılımı öğrenmeye çalıştım çünkü artık her oyun sıkmıştı hem kendi oyun yapma hayallerim vardı. Açtım öğrenme videosunu ve açmamla sinirlenip bilgisayarı kapamam bir oldu. Şu an ne yapıyorum merak ediyorsanız Half-Life oynuyorum.

Son düzenleme:
Forumun iyice suyu çıktı; birisi soru sorar, başkası google kullan der, birisi gayet doğru bir konuya parmak basar, tayf rozetli biri gelir "kime ne" der.

Kime ne olduğunu sorguluyorsan sana değildir, boş yorum yapıp konuyu doldurmaya gerek yok.
İnsanların fikrine saygı duymayıp açılan bu konuya değil de yorumuma mı tepki gösteriyorsun? Ortada soru falan yok insanların kişisel tercihlerine yapılan eleştiri var ve bundan kime ne?

Bu aralar tayf logosuna taktı herkes. Nedir problem?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı