Z Kuşağının illa yazılımcı olmaya çalışması

Ben hobi olarak öğreniyorum boş zamanlarımda Discord botu falan kodlamaya çalışıyorum ögrenmek için öğrenmek saçma boş zaman israfi.
Bak işte sen de adamsın. Öğrenmek için bir sebebin var.

Bende yazılıma, Discord botları ile başlamıştım.

Hayır tabii ki. Girenlerin %50'si sevdiği ve zevk aldığı için.

16 yaşındayım ve oyun oynamaktan zevk alıyorum. Oynarken hep kafamda kendi oyunumu planlardım ve planlarımı oyunlara dökebilmek için yakın zamanda oyun motorlarını öğrenmeye başladım. Üniversite olarak kesinlikle tıp tercih etmem. Okudum lise başarılı ve iyi bir lise ve ben de sayısalcıyım. Şu dönemde okuyup para kazanabileceğim meslekler sınırlı ve ben de yurt dışına çıkmak isiyorum. O yüzden bilgisayar mühendisliği okuyarak bir oyun yapımcısı olmak istiyorum.

Hocam 5. paragrafa katılmasam da diğer tüm yazdıklarınıza katılıyorum. Yazılım okuyanlar da elektrik-elektroniğe burun kıvırıyorlar örneğin... Ama bilmiyorlar ki aslında ikisi de az çok aynı şey... Cahilliklerine veriyorum ben bu olayı.

Yazılım dili öğrenmek başka bir şey, yazılım bölümü okumak ayrı bir şeydir.
Çok yanlış bir düşünce tarzıdır bu, YKS sınavına girmiş veya girecek olan adayların %65 in hedefi yok.
İnternete giriyorlar, en çok para kazanan SAYISAL meslekler yazıyor. Wow yazılımcı var hemen yazmalıyım. Gibi bir düşünce yapısı var.
Eğitimi geçtim, düşünce yapısında bile gerideyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…