Z1 Compact Su Geçirdi

Telefon vb. az da olsa su almış olsa ekranda puslanma olur. Var mı öyle bir durum?
Evet, malesef. İlk başlarda ekranda çizikler vardı 1-2 saate geçti fakat dokunmatik ekran işi düzelmedi.
 
Ekran çizikleri daha çok düşmede, sıkışmadan dolayı meydana gelir.
Demek istediğim olay şu: Eğer telefonunuz az da olsa su aldı ise ekranda pus, buhar görünürdü eğer pus, buhar görünmüyorsa telefonun başka sorunları var ya da başka şeylerden dolayı sorunlu çalışıyor. Ama demenize göre telefon sudan etkilenmiş.
 
Kapaklarınız gevşemiş olabilir. Keşke sokmasaydınız. Sony direkt olarak 'kullanıcı hatası' diyor. Geçmiş olsun.
Pirinç olmazsa servise gondermekten başka şansınız yok. Umarım çok fazla para istemezler.
 
Telefona giren su devreleri yakmış. Benim de başıma gelmişti. Ekran ve hafıza yanmıştı. Benim cihazım Xperia S'ti. Suya dayanıklı değildi, hem de hiç.
Farklı forumlarda da defalarca söyledim suya dayanıklılık oyununa kanmayın diye. Suya dayanıklılığına bakarak telefon almayın diye. Telefonda kapaklar var, adamlar o kapaklar sıkı sıkı kapalı olunca suya dayandığını söylüyorlar. Azcık gevşek olsa içine su alsa, direkt kullanıcı hatası sayılıyor. "sıkı kapatsaydın sen de kardeşim kapağını!" diyorlar. Kazayla da düşse, siz de soksanız farketmez. Bu tür oyunlara aldanmayın. Suya dayanıklı diye telefon almayın. Ben suya G2'mi düşürdüm. Hiçbir şey olmadı. Suya dayanıklı mı? Hayır.

Telefonu garantiye yollayın. Ama alacağınız cevap "kullanıcı hatası" olacaktır.
 
Öncelikle telefon su geçirmez değil, belli şartlar ile "tatlı suya dayanıklı" dır.
Dur bakayım su geçirecek mi? gibi atraksiyonlara hiç gereği yoktur.

Telefonlarda sıvı teması kullanıcı hatasıdır ancak Sony'nin vadettiği suya dayanıklılık özelliği ile garanti kapsamında yaptırmanız olasıdır.
Servis kabul etmese dahi ısrarcı olun, gerekirse başka bir Sony servise götürün.

Servise verirken de "abi çeşmeye tuttuydumda böyle oldu" gibisinde değil, kazara su döküldü demek daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır.

Gerektiğinde servis sıvı temasında bile garantiye alıyor. O biraz da gideceğiniz servise kalmış birşey.
 
Bütün tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Pirince yatırdım, yarın problem devam ederse dediğim gibi servise götüreceğim.
Tek güvendiğim şey, telefonu aldığım Sony'nin kendi mağazasındaki elemana "Eğer su geçirirse garanti alıyor mu?" diye sorduğumda alıyor demesi. Umarım o eleman oradadır da bir hesabını sorarım.
Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi olayı biraz yumuşak anlatacağım.

Aslında kapakların gevşeme ihtimali yok denecek kadar az. Bu konuda uyarı aldım Sony mağazasından. Sim kartı kapağını telefonu aldığımda bir kez, SD kart kapağını 2-3 kez, şarj kapağını taş çatlasa 10 kez açtım.(Manyetik şarj aparatını kullanıyorum.)

Bu sabah baktığımda ekranında gelmediğini gördüm. Telefon sizlere ömür yani. Yarın garantiye yollayacağım. Gelişmeleri sizinle paylaşacağım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…