Z170 anakart OC sonrası siyah ekran

intruder098

Hectopat
Z170 anakartimin üzerindeki 2400MHz de çalışan RAM'lerimi 3600MHz getirmek istedim fakat olmadı bunun üzerine 3409MHz miydi yanlış olmasın ara bir MHz'ye çektim ve basariliydi daha sonrasında dedim ki 6700k islemcimin biraz gücüne güç katmak için overclock yapmalıyım diyerek başladım. Recep Baltaş abimin yaptığı gibi kademeleri yavaş yavaş arttırmaya 1, 2, 3, 4, 5 ve en son 7 geldiğimde enabled 7 yazdı ve bir daha görüntü gelmedi. Siyah ekranda sıkışıp kaldım eskiden BIOS OC başarısız olduğunda sorardı bak bu başarısız oldu default ayarlara dönmek için F2 bas derdi. Şimdi artık o yazıda gelmiyor. Bir sekilde BIOS'a girebilsem ayarları eski haline getirilen ama olmuyor. Bilgisayarı başlatıyorum siyah ekran bu kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın BIOS pilini çıkarıp bir süre bekleyerek veya CMOS reset pinlerini 10 saniye boyunca birbirine bağlayarak (mesela tornavidayla) BIOS ayarlarını resetleyebilirsiniz. Anakartın tam modelini belirtin veya anakartın tamamını gösteren bir fotoğraf çekip paylaşın, pilin veya pinlerin yerini görmenize yardımcı olalım.

Tüm gücü kesin ve bios pilini çıkarıp 30 saniye kadar sonra takıp çalıştırın. Bios sıfırlanmış halde bilgisayar açılacaktır daha sonra yavaş yavaş yükseltin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı