Z213 hoparlör garanti kapsamında mı?

339684

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2020
Mesajlar
1.848
Çözümler
14
Bugün Z213 hoparlörümün, subwoofer üzerindeki jack girişi arızalandı. Her oynattığımda sağ veya sol hoparlörden ses gidiyor. Bu ürünü servise gönderebilir miyim ücretsiz onarım yapılır mı?
Bir de Hepsiburada üzerinde onarım talebi diye bir şey var, bunun nasıl işlediği hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

1697545856372.png


1697545949865.png
 
Şu hoparlörü alıp da jak girişinden dolayı tek hoparlörden ses gelmemesi sorununu yaşamayan bir kişi bile görmedim şimdiye kadar. Sorunu çözebildin mi? Benimkinin garantisi de bitti kanser olmadan çözmek istiyorum.
 
Bu sorunun kalıcı çözümünü buldum. Hala sorun yaşıyor musun bilmiyorum ama çok uzun süre yüzlerce kere tak çıkar yaparak çözüyordum. Fakat şunu farkettim, eğip bükmek, tak çıkar yapmaktan ziyade prizini çekip geri takmak da sorunu çözüyordu. Yaklaşık 20 kere prizini takıp çıkarınca iki hoparlöre de ses veriyordu.
Kablosunu eğip bükerken ve takıp çıkarırken ikinci hoparlöre anlık sesler gidip gelmesi, kabloya dokununca bile hoparlörlerin tepki vermesi beni jak girişinin bozuk olduğuna aşırı inandırmıştı fakat öyle değilmiş. Sadece prizi takıp çıkarıp kabloya asla dokunmadan da sorunu çözebildiğimi farkettiğimde sorunun jakla, girişle, kabloyla en ufak ilgisinin olmadığını anladım. Şu iki şeyi yaparsan asla sorun yaşamazsın:
1. Ses açma-kapamaya yarayan, üstünde kulaklık girişi olan küçük kutuyu asla kullanma, asla dokunma, oradan açıp kapama veya sesi kısıp açma, asla kulaklık takma.
2. Voltaj dengeleyici - akım koruyucu priz kullan.

Her gün yarım saat ikinci hoparlörden de ses gelsin diye uğraştığım alet bu iki kurala uymaya başladığımdan beri 4 aydır kesinlikle 1 kere bile sorun çıkarmadı.
Şu an kablosunu eğip büksem de, yerini değiştirsem de, takıp çıkarsam da hiçbir şekilde hoparlörler ses kesintisi yapmıyor gayet düzgün çalışıyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı