Z2U güvenilir mi?

Serhat Öztekin

Hectopat
Daha fazla  
Sorun sadece TC kimlik no vermek ise bu algoritmayı kullanarak güvenemediğiniz sitelere TC kimlik no üretebilirsiniz.
  • T.C. kimlik numaraları 11 hanedir ve tamamı rakamsal değerlerden oluşur.
  • T.C. kimlik numarasının ilk hanesi sıfır(0) olamaz.
  • 1. 3. 5. 7. ve 9. hanelerin toplamının 7 ile çarpımından 2. 4. 6. ve 8. haneler çıkartıldığında geriye kalan sayının 10′a göre modu bize 10. haneyi verir.
  • 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. hanelerin toplamının 10′a göre modu bize 11. haneyi verir.

Sorun sadece TC kimlik no vermek ise bu algoritmayı kullanarak güvenemediğiniz sitelere TC kimlik no üretebilirsiniz.
  • T.C. kimlik numaraları 11 hanedir ve tamamı rakamsal değerlerden oluşur.
  • T.C. kimlik numarasının ilk hanesi sıfır(0) olamaz.
  • 1. 3. 5. 7. ve 9. hanelerin toplamının 7 ile çarpımından 2. 4. 6. ve 8. haneler çıkartıldığında geriye kalan sayının 10′a göre modu bize 10. haneyi verir.
  • 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. hanelerin toplamının 10′a göre modu bize 11. haneyi verir.

Ee, O zaman senin benim kimlik numaramı verelim arkadaş hiç uğraşmasın bence.

Ee, O zaman senin benim kimlik numaramı verelim arkadaş hiç uğraşmasın bence.
Güvenmediğin Çin sitelerine bu algoritma ile çakma no üretebiliyorsun. Türkiye'nin özel verilerine erişemedikleri için de bakamazlar gerçek olup olmadığına. Genelde bu algoritma Çinden sipariş verirken kullanılır. Niye sitem ettiniz onu anlamadım?

Türkiye'nin özel verilerine erişemedikleri için de bakamazlar.

Ahahaha, Dünyanın en kısa fıkrası. İnternette ufak bir araştırma ile bu ülkede 2017 refarandumuna oy kullanan insanların bilgi veri tabanına kolayca ulaşabiliyorsun hadi onu geç 2010 yılının seçimlerinde oy kullanan insanların verileri de var VPN ile girebiliyorsun.

İlgili haber satırı en basitinden: 50 milyon kişinin kimlik bilgisinin internette paylaşılması panik yarattı

Ahahaha, Dünyanın en kısa fıkrası. İnternette ufak bir araştırma ile bu ülkede 2017 refarandumuna oy kullanan insanların bilgi veri tabanına kolayca ulaşabiliyorsun hadi onu geç 2010 yılının seçimlerinde oy kullanan insanların verileri de var VPN ile girebiliyorsun.

İlgili haber satırı en basitinden: 50 milyon kişinin kimlik bilgisinin internette paylaşılması panik yarattı
Yahu sen onu boşver. Diyorum ki eğer Çinden alışveriş yaparsan ve TC kimlik no isterse bu algoritma ile oluşturabilirsin. Oluşturduğun TC kimlik no gerçek veya sahte site anlayamaz. Boşver gerisini.

Yorumlarınız için teşekkürler fakat sadece TC kimlik numarası istemiyor. Ek olarak sizin kimlik ile beraber veya ehliyet de olabilir selfie istiyor. Buradaki amaç da fotoğraftaki kimlik ile sizin fotoğrafınızın aynı olması.
Hala cevabı alamadım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorumlarınız için teşekkürler fakat sadece TC kimlik numarası istemiyor. Ek olarak sizin kimlik ile beraber veya ehliyet de olabilir selfie istiyor. Buradaki amaç da fotoğraftaki kimlik ile sizin fotoğrafınızın aynı olması.
Hala cevabı alamadım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Çin 1984 romanının devlet halidir. Yine de sen bilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı