Z3 Plus için yeni fan

power10

Hectopat
Daha fazla  
Zalman kasadaki plastik fanlardan memnun değilim. Sistem oyundayken ısınıyor baya.

Fan markaları hakkında bilgim yok. MSI GTX 970 ekran kartı var ve onu korumak için masraf yapabilirim.

Corsair fanlar metal mi oluyor, plastik mi hiç fikrim yok. En iyi fanlar aliminyumdan mi oluyor düzgün bilgiye sahip degilim. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

Fanlar 120 mm dogru biliyorsam teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Usta bende z3 plus kasasını kullanıyorum. Herhangi bir oyunda aşırı ses geliyor fanlardan. Ekran kartım R9 380X. Çözüm olarak ne yapabilirim. 3 adet fan mevcut kasayı alırken ki fanlar. Yeni fan mı almam lazım?

Fanlar fan kontrolcüye bağlı olması lazım kasanın üstünde tuş var onunla fan hızını düşürebilirsin. Molex bağlantısı yaptıysan ayarlayamazsın. Ana karta bağlıysa (PWM fandır büyük ihtimal) BIOS'dan fan devir hızını düşüğe çekebilirsin. Büyük ihtimal ana karta bağlı çünkü oyundayken sesini daha çok duyuyorsun işlemci belli sıcaklığa gelince kasa fanları devirlerini arttırırlar onu ayarlayarak fan devir hızını düşürebilirsin. Ekran kartının fanı ses çıkarıyorsa markaya göre değişir şimdi MSI kullanıyorsan gpu sıcaklığına göre hızı artar önerilen ayara getir onu kendi uygulamasından. Asus ise AMD de başarılı değil hani onun için çözüm bulman gerekiyor. Sapphire ise onun uygulaması var mı bilmiyorum ama en iyi soğutma onda. Onun devrini düşür BIOS'dan düşürülebilir büyük ihtimal oradan fan devri % olarak yazar hangi % senin için uygunsa ona alırsın BIOS'ta bununla ilgili şart da vardır 50 derecenin üstünde şu hızda dönsün diye o şekilde ayarlarsın.

Fanlar fan kontrolcüye bağlı olması lazım kasanın üstünde tuş var onunla fan hızını düşürebilirsin. Molex bağlantısı yaptıysan ayarlayamazsın. Ana karta bağlıysa (PWM fandır büyük ihtimal) BIOS'dan fan devir hızını düşüğe çekebilirsin. Büyük ihtimal ana karta bağlı çünkü oyundayken sesini daha çok duyuyorsun işlemci belli sıcaklığa gelince kasa fanları devirlerini arttırırlar onu ayarlayarak fan devir hızını düşürebilirsin. Ekran kartının fanı ses çıkarıyorsa markaya göre değişir şimdi MSI kullanıyorsan gpu sıcaklığına göre hızı artar önerilen ayara getir onu kendi uygulamasından. Asus ise AMD de başarılı değil hani onun için çözüm bulman gerekiyor. Sapphire ise onun uygulaması var mı bilmiyorum ama en iyi soğutma onda. Onun devrini düşür BIOS'dan düşürülebilir büyük ihtimal oradan fan devri % olarak yazar hangi % senin için uygunsa ona alırsın BIOS'ta bununla ilgili şart da vardır 50 derecenin üstünde şu hızda dönsün diye o şekilde ayarlarsın.

Nasıl ayarlıyacağımı bilmiyorum bir video veya birazda açık olur musunuz? Teşekkürler.

Nasıl ayarlıyacağımı bilmiyorum bir video veya birazda açık olur musunuz? Teşekkürler.
BIOS'a giriyorsun oradan zaten büyük ihtimal bulursun fan 1 fan 2 falan diye ama fanları neye taktığın önemli. Kablolarına bak kontrolcü girişlerine mi bağladın yoksa ana karta mı bağladın diye.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu 36:30 dan başlat oradan sonrasını izlemeye başla anlarsın zaten.
Fan kontrolcü kısmına bağlıysa. Şunu yapacaksın;
Z3_PLUS_B_03.jpg
O tuş basılı ise fanların devir hızını düşüğe alıyor basılı değilse yükseğe alıyor. Ama senin fanlar büyük ihtimal ana karta bağlı videoyu izle anlarsın fanları kontrol edersin.
Osman kardeşim Z3 Plus alacağımda, kasadaki fanlar molex'mi yoksa dönüştürücü mü taktın?
Fan kontrolcüye bağlarsınız kasanın üstündeki tuş ile devir hızını seçebilirsiniz. Veya ana karta bağlayıp koşullama yöntemiyle işlemci belli dereceye geldiğinde fan devir hızını otomatik bir şekilde arttırmasını sağlarsın.

BIOS'a giriyorsun oradan zaten büyük ihtimal bulursun fan 1 fan 2 falan diye ama fanları neye taktığın önemli. Kablolarına bak kontrolcü girişlerine mi bağladın yoksa ana karta mı bağladın diye.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu 36:30 dan başlat oradan sonrasını izlemeye başla anlarsın zaten.
Fan kontrolcü kısmına bağlıysa. Şunu yapacaksın;
Eki Görüntüle 167083
O tuş basılı ise fanların devir hızını düşüğe alıyor basılı değilse yükseğe alıyor. Ama senin fanlar büyük ihtimal ana karta bağlı videoyu izle anlarsın fanları kontrol edersin.

Fan kontrolcüye bağlarsınız kasanın üstündeki tuş ile devir hızını seçebilirsiniz. Veya ana karta bağlayıp koşullama yöntemiyle işlemci belli dereceye geldiğinde fan devir hızını otomatik bir şekilde arttırmasını sağlarsın.

Yetheer kardeşim
"Kasadaki fanları kontrolcüye bağlarsak ana karta bağlamamıza gerek yok"
Durum bundan mı ibaret? Çünkü fandan 1 kablo çıkıyor. Ve benim alacağım ana kartta sadece 1 extra fan girişi var. Nasıl yapacağım kafam karma karşık oldu. Seni benim konuma davet ediyorum.
1050 TL İşlemci, Ram, Anakart, Kasa önerisi

Kontrolcüyü güç kaynağına bağlıyorsun fanları da kontrolcüye bağlıyorsun olay bu.
http://images.hepsiburada.net/assets/Bilgisayar/ProductDesc/akfc06u3bkicresim2.jpg
Buradan anlarsınız ne demek istediğimi. Kontrolcü molex ile güç alıyor sonra kendisinde küçük bir pcb var oradan da voltaj ayarını yaparak fana vereceği voltajı arttırıyor veya azaltıyor olay bundan ibaret.
Allah senden razı olsun kardeşim, bide molex to 3 pin fan dönüştürücü masrafından kurtuldum, aklımda ki soru işaretleri komple gitti.
Bir de Z3 Plus'taki fanların hepsi 3 pin sanırım?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı