Çözüldü Z370-A Pro sisteme format atarken DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan B3eps
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 1.302
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

B3eps

Decapat
Daha fazla  
WhatsApp Image 2023-04-01 at 17.54.01.jpeg

Bilgisayarıma format atmaya çalışırken mavi ekran (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) alıyorum ve bazen bu ekranda kalıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Anakart: Z370-A Pro
  • Ekran kartı: GTX 970

@claus

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba sorunu hiçbir türlü çözemedim ama sorunun nerede olduğunu buldum. Sıvı soğutmam düzgün çalışmadığı için işlemcim dayanamamış ve yanmış. Bende o zamanlar sorunun soğutmada olduğunu anlayamadım ikinci bir işlemci daha yaktım. Eğer böyle bir sorun yaşarsanız ilk önce işlemcinizi kontrol etmenizi öneririm. İyi forumlar.
Benim verdiğim en güncel sürümdü. Onu mu yükledin? En güncel sürümde olmalı BIOS.

Evet onu da denedim fakat olmadı

IMG_20230403_210922.jpg

+ Yukarıdaki hatayı vermeye başladı.

Garip olacak ama aynı ekran arkadaşımın başına geldiğinde BIOS'a girip RAM MHz düşürdüğümüzde PC açılmıştı. Sizde deneyebilirsiz XMP kapatıp RAM MHz düşürmeyi bir deneyin.

Denedim sonuç aynı.

16805456176996808640703767477417.jpg

+ Geliştirici yeri geldiği zaman sıfırlamaya tıkladım ve böyle bir hata verdi M.2'de sıkıntı olma ihtimali var mıdır acaba?

Son düzenleme:
NVME olan diskli söküp dener misin ? Ayrıca Win 8.1 kullandığında bir sorun yok değil mi ?
BIOS' u güncellemeden önce bir sorun yoktu fakat güncelledikten sonra o da açılmıyor yukarıda paylaştığım hataları veriyor. NVME' yı çıkartıp denicem şimdi.
+ NVME olan diskte win 8.1 kurulu.

Windows 11 kurarken o diski biçimlendiriyor muydun?
NVMe olanı sök.

Evet biçimlendiriyordum. Söktüm
+ Win 11 atmaya çalıştım fakat yine Registry error gibi kodlarla mavi ekran vermeye başladı.

Evet biçimlendiriyordum. Söktüm
+ Win 11 atmaya çalıştım fakat yine Registry error gibi kodlarla mavi ekran vermeye başladı.
Ram'lerde veya anakartta bir sorun olma ihtimali varmıdır? 2017'den beri kullanıyorum bu sistemi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı