Z390 anakart için 4x8GB vs 2x16GB RAM

• Konuyu başlatan OzgurX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.558

OzgurX

Decapat
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi benim kafamı aşırı derecede karıştırıyor bu konu. Çünkü normalde 2 kanal RAM destekliyor Intel işlemciler ancak çoğu yabancı 'tech' tarzı forumlarda 4x8 RAM kullananlar bu konuda daha fazla performans aldıklarını söylemiş. Ben de biraz video vs baktım. 'Gaming PC build' başlığı altında ve 32 GB RAM yapanlar da 4x8 kullanıyor. Bunun sebebi nedir? Performans artışının sebebi nedir? Bunu detaylı olarak anlatabilecek birileri var mı? (Araştırmalarımın çoğu Z390 veya Z370 anakart üzerinde ve i7 8700K, i7 9700K, i9 9900K işlemciler için geçerlidir.)

32 GB RAM takan çok nadir. Çoğu sadece ışıklı RAM kartı takıyor. (Tam açıklayamadım da RAM işlevi görmeyen ama sokete giren RGB ışıklandırmalı kart gibi birşey.)
Hayır kesinlikle aradığım cevap bu değil. Sen biraz işe magazinsel yaklaşmışsın. :p Benim sormak isteğim aslında 32 gb olmayabilir. mesela 4x4 toplamda 16 gb da olabilir. Bu bile 2 kanal ramden daha fazla performans veriyor. Belki orada işlemcinin ekstra çalışması gerekiyor olabilir. Bu yüzden daha fazla performans veriyor da olabilir. Zaten bizim aradığımız şey iyi FPS almak değil mi ? Biri şuna artık adam akıllı açıklama yapsın. Bizler de rahatlayalım...

Hayır kesinlikle aradığım cevap bu değil. Sen biraz işe magazinsel yaklaşmışsın. :p Benim sormak isteğim aslında 32 gb olmayabilir. mesela 4x4 toplamda 16 gb da olabilir. Bu bile 2 kanal ramden daha fazla performans veriyor. Belki orada işlemcinin ekstra çalışması gerekiyor olabilir. Bu yüzden daha fazla performans veriyor da olabilir. Zaten bizim aradığımız şey iyi FPS almak değil mi ? Biri şuna artık adam akıllı açıklama yapsın. Bizler de rahatlayalım...
Yapanlar da var ama görmedim değil. 🤣 🤣

4X4 daha iyi sonuçta aynı işi 4 parçaya bölüyorsun. Quad Channel farkı daha çok render gibi işlerde fark ediyor diye biliyorum. Dual Channel anakarta 4 RAM takarsanda performans artar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4X4 daha iyi sonuçta aynı işi 4 parçaya bölüyorsun. Quad Channel farkı daha çok render gibi işlerde fark ediyor diye biliyorum. Dual Channel anakarta 4 RAM takarsanda performans artar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet bu konuyu özellikle Türkiye forumlarında arattığımda çoğu 2 kanal önermiş. Daha fazla performans alırsın demiş ama nedenini söylememiş. Videoda da göründüğü gibi performans artmış yani.
Yapanlar da var ama görmedim değil. 🤣 🤣
Evet görsel açıdan iyi oluyo sonuçta :D
Mesela acaba İntel işlemciler için 2 kanal önerenler sistemdeki neyi gözlemliyor olabilir ki ? Güç tüketimi vs . mi ? Yani FPS neredeyse 15-20 bazen 20-30 artıyor. Bu durumu işlemci ve ekran kartı upgrade ederek bile erişemeyebiliyorsunuz ? Birisi şu duruma artık bir açıklama yapsın da rahatlayalım @Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı