Z390 anakarta yanlış PSU almak

• Konuyu başlatan ManrA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 37
  • Görüntüleme 2.279
O zaman güzel anakart veya işlemci ile alakalı bir durum olacağını pek sanmıyorum, sadece geri kalan 4 pin işlemci beslemesini doldursanız çok güzel olur :)

Doldurdum hocam biraz önce onu da ayrı yazayım diye düşündüm, yazıp göndereceğim hemen 🙂
Corsair'ın 4+4 kablosunu temin edebildim. Taktım ve sıkıntısız çalıştı. Turbo Boost açıp AIDA64 ile strese soktum yaklaşık 10 dakika kadar hiçbir sorun olmadı. Kullandığım işlemciyi de tekrar belirteyim i9 9900KS 5GHz gördüm ve hiçbir sorun çıkmadı.
Resimdeki mavi ile gösterdiğim yere kutudan çıkan 4+4 kabloyu taktım, ucunu da anakart üzerindeki 8 pine. Ekstra temin ettiğim kablo kutudan çıkan 4+4'ün aynısı bunu da kırmızı ile belirttiğim yere taktım haliyle ucunu da anakarttaki 4 pinlik yere.

SharedScreenshot.jpg

Sonuç olarak Corsair RM750X PSU'nun bu versiyonunu kullanan arkadaşlar bu dediğimi yapabilir diyebilirim.

Ek not: Strese soktuktan sonra bu mesajı yazarken mavi ekran hatası yine aldım 😁😁 eğer devam ederse yine minidump dosyalarını paylaşabilirim.

Herkese yardımları için teşekkür ederim 🙂

PC ile uğraşırken test etme fırsatım olmadı Turbo Boost kapalı şu anda, kapalıyken sıkıntı olmuyor hiç, boş anlarımda açıp test edeceğim tekrar.

Eki Görüntüle 510364

Eki Görüntüle 510365

Eksik 4 pini mavi ile gösterdim. Yanında 8 pin var oda PSU üzerinde 4+4 CPU soketine bağlı.

Kasayı çalıştırdığımda RGB LED'ler, fanlar falan doğru şekilde çalışılıyor. Monitöre hiç sinyal gelmiyor.
Bu arada monitör eski bir monitör normal VGA girişi var, anakarta HDMI to VGA ile bağladım. (Dönüştürücüde sıkıntı yok). Acaba dönüştürdüğüm için mi olmuyor diye düşünerek eski model bir ekran kartı takıp denedim onda da aynı sorunlar yaşandı.

Konuyu hortlatıyorum fakat sorunu çözebildiniz mi ve kasanızın modeli nedir acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı