Z390 anakarta yanlış PSU almak

O zaman güzel anakart veya işlemci ile alakalı bir durum olacağını pek sanmıyorum, sadece geri kalan 4 pin işlemci beslemesini doldursanız çok güzel olur

Doldurdum hocam biraz önce onu da ayrı yazayım diye düşündüm, yazıp göndereceğim hemen
Corsair'ın 4+4 kablosunu temin edebildim. Taktım ve sıkıntısız çalıştı. Turbo Boost açıp AIDA64 ile strese soktum yaklaşık 10 dakika kadar hiçbir sorun olmadı. Kullandığım işlemciyi de tekrar belirteyim i9 9900KS 5GHz gördüm ve hiçbir sorun çıkmadı.
Resimdeki mavi ile gösterdiğim yere kutudan çıkan 4+4 kabloyu taktım, ucunu da anakart üzerindeki 8 pine. Ekstra temin ettiğim kablo kutudan çıkan 4+4'ün aynısı bunu da kırmızı ile belirttiğim yere taktım haliyle ucunu da anakarttaki 4 pinlik yere.

Sonuç olarak Corsair RM750X PSU'nun bu versiyonunu kullanan arkadaşlar bu dediğimi yapabilir diyebilirim.

Ek not: Strese soktuktan sonra bu mesajı yazarken mavi ekran hatası yine aldım eğer devam ederse yine minidump dosyalarını paylaşabilirim.

Herkese yardımları için teşekkür ederim

PC ile uğraşırken test etme fırsatım olmadı Turbo Boost kapalı şu anda, kapalıyken sıkıntı olmuyor hiç, boş anlarımda açıp test edeceğim tekrar.

Konuyu hortlatıyorum fakat sorunu çözebildiniz mi ve kasanızın modeli nedir acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…