Z490-A Pro vs. Z590-A Pro

i5 11600K işlemci ile kolay overclock yapılabilir mi​

Ölü soket ne demek.

Gayet iyi OC yaparsın. Ölü soket artık yeni çıkacak işlemciler ile aynı soket yapısına sahip değil demek yani uyumsuz olacak en yeni çıkanlara

RTX3070 Ti sistemte sıkıntı çıkartmaz değil mi?

2K gibi grafikte oynanırsa sorun olmaz diye düşünüyorum.

Gayet iyi OC yaparsın. Ölü soket artık yeni çıkacak işlemciler ile aynı soket yapısına sahip değil demek yani uyumsuz olacak en yeni çıkanlara.

2K gibi grafikte oynanırsa sorun olmaz diye düşünüyorum.

Sistem nasıl parçalar kalitelimi uzun süre götürür mü?

Dosya Ekleri

• SİKSİTEM.PNG
    SİKSİTEM.PNG
    40,5 KB · Görüntüleme: 49
RTX 3070 Ti sistemde sıkıntı çıkartmaz değil mi?

Hayır çıkarmaz, işlemci o ekran kartını çok rahat besler. Çözünürlüğün en az 2K olduğunu düşünüyorum, zira 3070 Ti en az 2K'da kullanılmalı.

Hocam daha almadıysanız. He hazır sistemmiş.
Sistem nasıl parçalar kalitelimi uzun süre götürür mü?
PSU değişin. Kendisi pek güvenilir bir PSU değil.

Son düzenleme:
Z490a al geç 500 serisi ölü doğdu ileriye uyumluluk yok alırsan ya 10 ya 11. nesil işlemci takabileceksin.

Z490a Pro ile Z590a Pro arasında ufak tefek farklar var. Dikkatlice bakarsanız en temel farklardan birisi VRM pasif soğutması kısmı artık bobinleri de soğutuyor. Bunun gibi.

Bu sebepten ötürü ucuza hangisini denk getirirsen onu al derim ki Z490a Pro tam bir fp canavarıdır tavsiye ederim. Arasında 50-100 TL fark olsa 590a Pro'da fena olmaz al derdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı