Z490 almaya değer mi?

Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. mATX boyutlu anakartları sevmediğim için ve ileriye dönük iyi bir anakart almak istediğim için ATX formatında LGA 1200'e uyumlu bir anakart bakıyorum ancak şöyle bir durum söz konusu ben overclock yapan biri değilim. Sadece bilgisayar ile günümün çoğunu geçiren bir insanım ve yük altında dayanıklı ısınmayan bir anakart bakıyorum. Z serisi bir anakart almak istediğim zaman en ucuz fiyat olarak medimarktta ASUS Prime Z490-P buldum fiyatı 1465 lira. İsteklerimi karşılayan en ucuz anakart ise ASUS Prime H470-PLUS anakart ise Amazon'da 1040 lira civarında. İşlemcim i3-10100F olacak ama 1 yıl içerisinde i7-10700'e yükseltme yapacağım. Beğendiğim anakartlardan biri olan BIOSTAR B460 GTA en ucuz 1130 liraya bulabildim ve bu anakartın özelliği 125W'a kadar işlemciye overclock yapmama izin veriyormuş sanırım temel frekansı arttırarak yapılan bir overclock muş bu öyle voltaj vererek vs değil. Bir de şöyle bir durum söz konusu BIOSTAR'ın sitesinde B460G'ta için i3-10100F destek listesinde gözükmüyor. Yinede alırsam çalışır mı? ASUS TUF Gaming B460-PLUS önermişlerdi bana arkadaşlar ancak TUF serisi ile iyi bir geçmişim olmadığı için ve tasarımını pek sevmediğim için almak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım. Bütçeyi biraz daha zorlayarak Z serisi anakart almaya değer mi? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram frekansını yüksekte kullanabilmek için istiyorum. Bunun için 300-400 lira farka değer mi ?
Evet değer.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani 4600MHz ram alırsan değer.

Evet değer.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani 4600MHz ram alırsan değer.

4600MHz ramler ileride ucuzlar ise alabilirim. Şuan elimde 3000MHz Apacer panther Gold 8x2 16 GB ram mevcut. Baktığım zaman ortalama maksimum 5 FPS falan oynuyor. Yayın yapacağım eğer Z490 ın bir avantajı var ise yayın için bütçeyi biraz daha zorlayıp onu alayım. Yoksa o bütçeye Asus prime h470-plus ve güzel bir kule tipi soğutma fiyati çıkıyor aradaki 400 lira fark ile.

Sonradan ekledim 4600MHz için değer diye 10 FPS fark atar.

Şaka değil mi?
4600MHz RAM'ler ileride ucuzlar ise alabilirim. Şu an elimde 3000MHz Apacer Panther Gold 8x2 16 GB RAM mevcut. Baktığım zaman ortalama maksimum 5 FPS falan oynuyor. Yayın yapacağım eğer Z490'ın bir avantajı var ise yayın için bütçeyi biraz daha zorlayıp onu alayım. Yoksa o bütçeye ASUS Prime H470-PLUS ve güzel bir kule tipi soğutma fiyati çıkıyor aradaki 400 lira fark ile.

4600MHz RAM 5000TL'den başlıyor.

Şaka değil mi?

4600MHz RAM 5000TL'den başlıyor.
O kadar param yok benim. Ancak bu videoda değecek bir fark gözüküyor.https://www.youtube.com/watch?v=Lm9qHxG5phc

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı