Çözüldü Z490 Anakart CPU Pinleri tam doldurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

snyhey

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar belirttiğim gibi anakartımın pin sayısı 12 bende sadece 8 pin var. Ne yapmalıyım? Anakart Z490-A PRO.

Çözüm
Tamam hocam. Sıkıntı olmaz. OC niyetiniz olura, uygun bir PSU almanızı tavsiye ederim.
OC yapılmadığı sürece sıkıntı olmaz. OC ile yapabilir. Dönüştücüler de fazla sağlıklı olmayabilir.

4 Pin ekstra PSU'larda oluyor 8pinin hemen yanına sürgülü bir şekilde takılıyor PSU da o ekstra 4 pin var mı bir bakın.

İşlemci için olan 4 pin 2 12v 2 gnd yani renk olarak değişir ama 2 sarı 2 siyah olması lazım.

Öbür 4'lü olan kısmı hemen yan tarafına takacaksın.

Ayrıca yönü karıştırmamak için anakartın klipsi ile 8 pinli kablonun klipsleri aynı yere bakacak geri kalan 4 pini de o boşluğa takacaksın.

Resimdeki gibi olacak.

Dosya Ekleri

• nexus630011.jpg
    nexus630011.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 38
Tamam hocam. Sıkıntı olmaz. OC niyetiniz olura, uygun bir PSU almanızı tavsiye ederim.

Çözüm
4 pin ekstra PSU'larda oluyor 8pinin hemen yanına sürgülü bir şekilde takılıyor PSU da o ekstra 4 pin var mı bir bakın.

İşlemci için olan 4 pin 2 12v 2 gnd yani renk olarak değişir ama 2 sarı 2 siyah olması lazım.

Öbür 4'lü olan kısmı hemen yan tarafına takacaksın.

Ayrıca yönü karıştırmamak için anakartın klipsi ile 8 pinli kablonun klipsleri aynı yere bakacak geri kalan 4 pini de o boşluğa takacaksın.

Resimdeki gibi olacak.

Maalesef yok ona benzer sadece PCI-e var o da ekran kartı için.

12 pin anakarta takılan giriştir aslında OC yapsanızda yapmasanızda o girişi istiyor anakart.

Ha çalışır mı çalışır ama herhangi bir yüklemede bilgisayar reset atma ihtimali var.

Ben o girişe en azından bir dönüştürücü takılmasından yanayım.

Zaten o PSU'da o 12 pin şeklinde yoksa büyük ihtimalle Z490 gibi bir anakarta takılmamasından yanayım.

Eksi bir PSU'dur kesinlikle içinde +4 pin bulunmuyorsa.

@Esdeath.xyz, yeni olup da 8 pinli olanlar da var. Daha önce kullananlara rastladım. OC olmadığı sürece olacağını zannetmiyorum. Dönüştücüler fazla sağlıklı olmuyor.

@Esdeath.xyz, yeni olup da 8 pinli olanlar da var. Daha önce kullananlara rastladım. OC olmadığı sürece olacağını zannetmiyorum. Dönüştücüler fazla sağlıklı olmuyor.

Kablo ısınmasına sebep olur doğru.

Ama hiç olmamasından iyidir gibime geliyor.

Tabii sıkıntılı olur ama PSU içinden ekleme yapılması iyi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı