Z490 anakarta SSD takmak

Laures

Hectopat
Daha fazla  
SSD alacağım yakın zamanda ama bilgisayara uyar mı/diğer parçalar yeterli kalır mı/diğer parçaları yükseltmeli miyim bilmiyorum.
Şu anda 512 GB 3300/3000 bir SSD kullanıyorum. Alacağım SSD ise 1 ya da 2TB 7000 okuma yazma civarlarında RAM'dir şudur budur darboğaz eder mi bir sıkıntı yaratır mı?
2x8 RAM var.
i7 10. nesil.
3060 Ti.
Z490 ASUS ROG anakart var.

Son düzenleyen: Moderatör:

İki tane M.2 6 tane ise SATA yuvası var kartınızın alabilirsiniz. Yeni SSD'yi m2_1'e takın.

Hocam küçük bir araştırma sonucu anakartınız M.2 slotlarında PCI-e 3.0 X4 laneleri kullanıyor yani yaklaşık olarak 4 gb/s gibi bir hızlara ulaşıyor o port alacağınız SSD'yi maksimum performansta kullanmayabilirsiniz.

eski ssd’yi çıkarsam daha mı iyi olur sizce

İki tane M.2 6 tane ise SATA yuvası var kartınızın alabilirsiniz. Yeni SSD'yi m2_1'e takın.
eski ssd’yi çıkarmayı düşünüyorum performansda bir değişim olur mu hocam?

Son düzenleme:
Eski SSD'yi çıkarsam daha mı iyi olur sizce.

Eski SSD'yi çıkarmayı düşünüyorum performansda bir değişim olur mu hocam?

Hocam bence eskiyi çıkartma o da ekstra depolama sonuçta. Arkadaşın da dediği gibi Z490 eski nesil sayabiliriz 7 8 GB hızlara ulaşamaz yine 3 4 GB hızlara sahip bir SSD daha alabilir veya eskisini kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…