Çözüldü Z490-E 1. ve 2. RAM slotları çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oğuzx

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, anakart ve işlemciyi değiştirdikten sonra anakartin hiçbir sekilde 1. ve 2. slota takilan RAM'leri acmamasi. Tek tek de taktim olmadi sadece 3 ve 4'te calisiyor BIOS guncelledim sifirladim islemci pinlerine baktım. Ne yapilmasi gerekiyorsa yaptım ama hiçbir sekilde goruntu alamadim ama bu anakart islemci ve RAM'i daha once arkadasim sorunsuz bir sekilde dual kullanabiliyordu. Sizce sorun ne olabilir?

• Anakart ASUS ROG Z490-E Gaming
  • RAM Trident Z Neo 3200 CL 16

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tak çıkar yapmayla RAM slotu bozulmaz. İşlemciyle alakalı diye düşünüyorum ben.

Benim de dusuncem oylede inşallah odur fazla masrafa sokmaz ve zaman kaybim olmaz.

2 3 tane boyle pin vardi duzeltebildigim kadar duzeltmeye calistim ama gene nafile.
Anakartta 2-4 olarak RAM'leri taktığında Q-Code'da hangi hatayı alıyorsun?

Not: Anakartında Q-Code var sol altta.

1667248962177.png

Farklı bir işlemci veya RAM denemek gerek o zaman. Çünkü o hata işlemciden de, RAM'den de kaynaklı olabiliyor.

1 2 gune arkadasima gidip deneyeceğim, en azindan 1 2 gun icinde ne kadar bir şeyler ogrenirsek ya da denersek faydali olur. RAM sorunsuz, buyuk ihtimal islemci diye dusunuyorum. Acaba RAM'leri cok cikar tak yaptığım icin slot yerini mi bozdum? Bilmiyorum, sadece islemci farkli anakart ve RAM arkadasimin sorunsuz. Kendisi 3 4 gun once Dual bir sekilde kullanabiliyordu.

Tak çıkar yapmayla RAM slotu bozulmaz. İşlemciyle alakalı diye düşünüyorum ben.

Benim de dusuncem oylede inşallah odur fazla masrafa sokmaz ve zaman kaybim olmaz.

2 3 tane boyle pin vardi duzeltebildigim kadar duzeltmeye calistim ama gene nafile.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-11-01-00-14-53-420_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2022-11-01-00-14-53-420_com.whatsapp.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 43
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı