Herkeze merhabalar arkadaşlar,
Başlıkta sorunumu tam detaylı açıklamam zor o yüzden biraz uzun şekilde yazacağım. Şimdiden okuyup yol gösterenlere teşekkürlerimi sunarım.
sistem özellikleri:
Gigabyte Z490 UD.
Intel i5-10400F.
2x8 GB RAM
Şimdi düne kadar 2080 Super kullanıyordum ve hiçbir sorunum yoktu. Yani PC başlatınca anakart marka logosu falan görünüyor ve bıos'a girebiliyordum veya Boot seçeneklerini görebiliyordum. Dün bu kartı satıp yeni nesil ekran kartı beklemeye başladım. Elimde de eskilerde bir MSI GTX 560 Ti geçici olarak bunu kullanırım dedim ve her şey burada başlıyor.
Kartı taktikdan sonra üste bahsettiğim anakart logosu ve bıos'a girebilmek için tuşları göremiyorum. Yani siyah ekran ve sonrasın da Windows'a atıyor ve anakart üzerindeki VGA LED kırımızı yanıyor.
Bütün geceğim bunu çözmek ile geçti ama maalesef sonuca ulaşamadım.
denediğim çözümleri:
Fastboot Windows içinde kapattım olmadı,
RAM Slot larını tek tek denedim olmadı,
CMOS ise yaramadı,
GPU diğer bölüme taktım yine olmadı.
Bir forumda okuduğum kadarı ile anakart ilk o kısmı iGPU kullanarak ediyor ama Intel i5-10400F'de iGPU yok. Bu olmadığı içinde ne bıos'a girip ayar yapabiliyorum ya da USB Boot ayarlarına girebiliyorum. Elimde başka ekran kartı olmadığı için maalesef başka ekran kartı ile deneme yapamıyorum.