Z490 ve i5-10400F ile BIOS'a girilmiyor

yasinkucuk

Centipat
Makaleler
1
Herkeze merhabalar arkadaşlar,

Başlıkta sorunumu tam detaylı açıklamam zor o yüzden biraz uzun şekilde yazacağım. Şimdiden okuyup yol gösterenlere teşekkürlerimi sunarım.

SİSTEM ÖZELLİKLERİ:

Gigabyte Z490 UD Intel i5-10400F 2x8 GB RAM

Şimdi düne kadar 2080 Super kullanıyordum ve hiç bir sorunum yoktu. Yani PC başlatınca anakart marka logosu falan görünüyor ve BIOS'a girebiliyordum veya Boot seçeneklerini görebiliyordum. Dün bu kartı satıp yeni nesil ekran kartı beklemeye başladım. Elimde de eskilerde bir MSI GTX 560 Ti geçici olarak bunu kullanırım dedim ve her şey burada başlıyor.

Kartı taktikdan sonra üste bahsettiğim anakart logosu ve BIOS'a girebilmek için tuşları göremiyorum. Yani siyah ekran ve sonrasın da Windows'a atıyor ve anakart üzerindeki VGA LED kırımızı yanıyor.

Bütün gecem bunu çözmek ile geçti ama malesef sonuca ulaşamadım.

Denediğim çözümleri:

Fastboot Windows içinde kapattım olmadı, RAM Slot larını tek tek denedim olmadı, CMOS ise yaramadı, GPU diğer bölüme taktım yine olmadı.

Bir forumda okuduğum kadarı ile anakart ilk o kısmı iGPU kullanarak ediyor ama Intel i5-10400F'de iGPU yok. Bu olmadığı içinde ne BIOS'a girip ayar yapabiliyorum ya da USB Boot ayarlarına girebiliyorum. Elimde başka ekran kartı olmadığı için malesef başka ekran kartı ile deneme yapamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Başlıkta sorunumu tam detaylı açıklamam zor o yüzden biraz uzun şekilde yazacağım. Şimdiden okuyup yol gösterenlere teşekkürlerimi sunarım.

sistem özellikleri:

Gigabyte Z490 UD. Intel i5-10400F. 2x8 GB RAM

Şimdi düne kadar 2080 Super kullanıyordum ve hiçbir sorunum yoktu. Yani PC başlatınca anakart marka logosu falan görünüyor ve bıos'a girebiliyordum veya Boot seçeneklerini görebiliyordum. Dün bu kartı satıp yeni nesil ekran kartı beklemeye başladım. Elimde de eskilerde bir MSI GTX 560 Ti geçici olarak bunu kullanırım dedim ve her şey burada başlıyor.

Kartı taktikdan sonra üste bahsettiğim anakart logosu ve bıos'a girebilmek için tuşları göremiyorum. Yani siyah ekran ve sonrasın da Windows'a atıyor ve anakart üzerindeki VGA LED kırımızı yanıyor.

Bütün geceğim bunu çözmek ile geçti ama maalesef sonuca ulaşamadım.

denediğim çözümleri:

Fastboot Windows içinde kapattım olmadı, RAM Slot larını tek tek denedim olmadı, CMOS ise yaramadı, GPU diğer bölüme taktım yine olmadı.

Bir forumda okuduğum kadarı ile anakart ilk o kısmı iGPU kullanarak ediyor ama Intel i5-10400F'de iGPU yok. Bu olmadığı içinde ne bıos'a girip ayar yapabiliyorum ya da USB Boot ayarlarına girebiliyorum. Elimde başka ekran kartı olmadığı için maalesef başka ekran kartı ile deneme yapamıyorum.

HDMI'ı falan anakart a takmadın de mi? Çünkü işlemci intergrated değil.

sistem özellikleri:

Şimdi düne kadar 2080 Super kullanıyordum ve hiçbir sorunum yoktu. Yani PC başlatınca anakart marka logosu falan görünüyor ve bıos'a girebiliyordum veya Boot seçeneklerini görebiliyordum. Dün bu kartı satıp yeni nesil ekran kartı beklemeye başladım. Elimde de eskilerde bir MSI GTX 560 Ti geçici olarak bunu kullanırım dedim ve her şey burada başlıyor.

Kartı taktikdan sonra üste bahsettiğim anakart logosu ve bıos'a girebilmek için tuşları göremiyorum. Yani siyah ekran ve sonrasın da Windows'a atıyor ve anakart üzerindeki VGA LED kırımızı yanıyor.

denediğim çözümleri:

Bir forumda okuduğum kadarı ile anakart ilk o kısmı iGPU kullanarak ediyor ama Intel i5-10400F'de iGPU yok. Bu olmadığı içinde ne bıos'a girip ayar yapabiliyorum ya da USB Boot ayarlarına girebiliyorum. Elimde başka ekran kartı olmadığı için maalesef başka ekran kartı ile deneme yapamıyorum.

Eskiden hangi tuşla BIOS'a giriyorsan bilgisayar açılışı boyunca o tuşa hızlıca basmayı dene.

sistem özellikleri:

denediğim çözümleri:

"Problem solved! BIOS is not displaying because of the Graphics Card + display combination.

I just had the bright idea to try another display and it worked! For some reason BIOS doesn't like my 32" hdtv when it's connected to my Graphics Card. It will show up just fine with that display if ı use the Intel Graphics. But not with my GTX 260. when ı hooked up my old Samsung 226bw to the GTX 260, ı could see my BIOS just fine.

So it appears the motherboard itself works just fine. İt's just their BIOS seems to have issues with some display/video Card combinations. I'm still disappointed that ı was unable to GET any Support from Gigabyte through all of this, but ı'm happy that everything is working Now."

Birisi bir forumda böyle yazmış başka bir monitör varsa onla da deneyebilirsin.

Son düzenleme:
HDMI'ı falan anakart a takmadın de mi? Çünkü işlemci intergrated değil.

Eskiden hangi tuşla BIOS'a giriyorsan bilgisayar açılışı boyunca o tuşa hızlıca basmayı dene.

"Problem solved! BIOS is not displaying because of the Graphics Card + display combination.

I just had the bright idea to try another display and it worked! For some reason BIOS doesn't like my 32" hdtv when it's connected to my Graphics Card. It will show up just fine with that display if ı use the Intel Graphics. But not with my GTX 260. when ı hooked up my old Samsung 226bw to the GTX 260, ı could see my BIOS just fine.

So it appears the motherboard itself works just fine. İt's just their BIOS seems to have issues with some display/video Card combinations. I'm still disappointed that ı was unable to GET any Support from Gigabyte through all of this, but ı'm happy that everything is working Now."

Birisi bir forumda böyle yazmış başka bir monitör varsa onla da deneyebilirsin.

Dun gece onu da denemistim ama malesef sonuc ayni

Eğer PC HDMI/DP/VGA ile bağlıysa ve kullandığın GPU da başka bir port varsa oraya takmayı dene başka bir forumda adamın sorununu çözmüş.

Bir de VR seti varsa onu çıkarmayı dene.
Denedim ve sonuç aynı, ekran kartı üzerindeki bütün portları tek tek denedim ve aynı şekilde ekrandaki portlarıda ve malesef sonuc ayni.

BIOS girmek icin tusa bastimda (F2) ekran siyah kaliyor malesef PC yi kapatip acmam gerekiyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı