Z590 Gaming Plus pinge neden olabilir mi?

Enkd18

Hectopat
Daha fazla  
1643480401007.png

Herkese merhaba. Oyunlarda pıng sorunu yaşamaya başladım eski sistemimde pıng kesinlikle çıkmıyordu. Şu an pıngım çıkıyor oyunlarda paket kaybı yaşıyorum internet ile alakalı diye düşündüm. Eve servis geldi tüm kontrolleri yaptılar bina girişi olsun modem kablolar hepsi hiçbirinde sorun çıkmadı. Hepsiburada sitesinden bu anakartı aldım ve Vatan Bilgisayar'dan 11600KF aldım. Acaba bu anakart fiyatı biraz da ucuz olduğu için anakartta problem olabilir mi diye düşünüyorum 2.5G girişli soketinde bir problem olabilir mi acaba? Sizce anakart ile alakalı pıng çıkması paket kayıpları yaşanır mı? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Tek seçenek anakart kaldı gibi. Fikirleriniz önemli. Gerçekten cevaplarınıza ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 1287773

Herkese merhaba. Oyunlarda pıng sorunu yaşamaya başladım eski sistemimde pıng kesinlikle çıkmıyordu. Şu an pıngım çıkıyor oyunlarda paket kaybı yaşıyorum internet ile alakalı diye düşündüm. Eve servis geldi tüm kontrolleri yaptılar bina girişi olsun modem kablolar hepsi hiçbirinde sorun çıkmadı. Hepsiburada sitesinden bu anakartı aldım ve Vatan Bilgisayar'dan 11600KF aldım. Acaba bu anakart fiyatı biraz da ucuz olduğu için anakartta problem olabilir mi diye düşünüyorum 2.5G girişli soketinde bir problem olabilir mi acaba? Sizce anakart ile alakalı pıng çıkması paket kayıpları yaşanır mı? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Tek seçenek anakart kaldı gibi. Fikirleriniz önemli. Gerçekten cevaplarınıza ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
LAN ile bağlanıyorsanız etherneti görüyorsa sorun anakart kaynaklı olmaz diye düşünüyorum.

LAN ile bağlanıyorsanız Ethernet'i görüyorsa sorun anakart kaynaklı olmaz diye düşünüyorum.

1643481857723.png

Eski işlemcim ve anakart da hiçbir sorun yoktu hatta bayağı düşük pıng değerleri ve 100Mbit hızın tamamını alıyordum. Açıkçası anakart sorunlu diye düşünüyorum acaba bu 2.5G Intel sürücüsündeki ayarları mı ayarlamak lazım anlamadım parçaları yenilediğime pişman oldum resmen.
Telefon ile deneme şansın varsa Speedtest yapıp oradan bakabilirsin.
O zaman sıkıntının nerede olduğunu anlarsın.

Telefonda modemdeki 5G Wi-Fi ile test yaptığım zaman indirme hızım 60 yükleme hızım 4 çıkıyor zaten paketim 100Mbit hız sanırım bu değerler Wi-Fi için normaldir diye biliyorum.

Acaba bu anakart fiyatı biraz da ucuz olduğu için anakartta problem olabilir mi diye düşünüyorum
Anakartiniz ucuz falan degil, 300 TL'lik B450 S2H'ler ve ondan daha kotu nice anakartlarla sorunsuz oyun oynayanlar var. Anakart elinize ulastiginda kutuyu ilk sizin actiginizdan eminseniz geriye en kotu ihtimalle fabrikasyon hatali olma ihtimali var, ki anakartin ethernet soketinin normal calisip da sadece gecikme sorunlu olmasi ihtimalinin oldugunu dusunmuyorum. Kabloyu da yeni almissiniz, onunla alakali oldugunu da dusunmuyorum. Ping surekli mi yuksek oluyor, yoksa arada bi' yukselip tekrar duzeliyor mu? Bir de her oyunda sorun yasadiginiza emin misiniz, ornegin Valorant'ta yasiyorsaniz destege basvurup istedikleri testler ile sorununuzu cozeceginizi dusunuyorum.

Cozum onerisi olarak:
  • Driveri yeniden kurmanizi,
  • Farkli bir isletim sistemi ile denemenizi, (Sahsen Win 8.1'de sorun yasarken Win 10'a gecip birebir ayni suruculeri kurmama ragmen sorunum cozulmustu. Su an Win 10 kullaniyorsaniz 11'de deneyebilirsiniz.)
  • Farkli bir PC ve ayni kablo ile denemenizi,
  • TR serveri olan ve olmayan oyunlarda denemenizi,
  • Aciksa ve kullanmiyorsaniz (ISS TurkNet degil ise kisaca) IPv6 ayarini kapatip denemenizi oneriyorum.
Degisik bir sorun, sonucladan haberdar edin. Sorununuzun cozulmesi dilegiyle.

Anakartiniz ucuz falan degil, 300 TL'lik B450 S2H'ler ve ondan daha kotu nice anakartlarla sorunsuz oyun oynayanlar var. Anakart elinize ulastiginda kutuyu ilk sizin actiginizdan eminseniz geriye en kotu ihtimalle fabrikasyon hatali olma ihtimali var, ki anakartin Ethernet soketinin normal calisip da sadece gecikme sorunlu olmasi ihtimalinin oldugunu dusunmuyorum. Kabloyu da yeni almissiniz, onunla alakali oldugunu da dusunmuyorum. Ping surekli mi yuksek oluyor, yoksa arada bi' yukselip tekrar duzeliyor mu? Bir de her oyunda sorun yasadiginiza emin misiniz, ornegin Valorant'ta yasiyorsaniz destege basvurup istedikleri testler ile sorununuzu cozeceginizi dusunuyorum.

Cozum onerisi olarak:
  • Driveri yeniden kurmanizi,
  • Farkli bir isletim sistemi ile denemenizi, (sahsen Win 8.1'de sorun yasarken Windows 10'a gecip birebir ayni suruculeri kurmama ragmen sorunum cozulmustu. Su an Windows 10 kullaniyorsaniz 11'de deneyebilirsiniz.)
  • Farkli bir PC ve ayni kablo ile denemenizi,
  • TR serveri olan ve olmayan oyunlarda denemenizi,
  • Aciksa ve kullanmiyorsaniz (ISS TurkNet degil ise kisaca) IPv6 ayarini kapatip denemenizi oneriyorum.
Degisik bir sorun, sonucladan haberdar edin. Sorununuzun cozulmesi dilegiyle.

Anakart kutusunun içinde ufak ufak bir iki böyle ezilme gibi bir şeyler görmüştüm onu görünce içime bir kurt düşmüştü aslında ancak anakart üstündeki korumalar duruyordu ve yani açıkçası ilk defa ben açıyormuşum gibi geldi bana o yüzden o ezilmelere çok takılmadım. Acaba iadeden gelen bir anakart almış olabilir miyim onu düşünüyorum :(. Pıng sorunum şöyle örnek veriyorum Valorant veya League of Legends oynarken 8 9 pıng alıyorken aniden 50 100 150 oluyor ve geri düşüyor böyle sanki CS:GO oynarken olan choke loss varmış gibi sorun yaşıyorum. Oyunda yürürken böyle laglanıyorum resmen. Ayarlardan toplam paket kaybını açtım mesela bazen 2 3 saat oynuyorum Total +100 paket kaybım olmuş oluyor. Bazen +400 olduğu da oluyor. Tekrar söylemek istiyorum şunu eski anakartım ASUS TUF Gaming ve işlemcim 8600k"dı gerçekten bir kere bu anlattığım tarzdan bir sorun kesinlikle yaşamadım. Aslında oturduğum yerin alt yapısı gerçekten çok iyi internet olarak 100Mbit internet alıyorum senelerdir çok düşük pıng değerleri alıyordum bu parçaların değişimi sonrası böyle sıkıntı yaşanınca anakart problemli olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. :(
1643494311111.png

Şurdaki ayarları ne yapmalıyım acaba burayla alakalı olabilir mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı