Z77-DS3h anakart reset atıyor

xXFrantiCXx

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
Z77-DS3h Gigabyte marka DDR3 1155 soket anakartım için yardımınıza ihtiyacım var. Anakart start alıyor her 10 saniyede bir kendine reset atıyor ve 5 saniye sonra tekrar başlıyor 10 saniye sonra tekrar reset atıyor. Görüntü falan yok sürekli bu dediklerimi tekrarlıyor. Üzerinde takılı olan işlemci Pentium G2010 model işlemci sağlam. Üzerinde 2 GB Elixir RAM var sağlam. Power 430 watt boş anakartı beslemek için yeterli. Speaker takılı bir şekilde test ediyorum ve ilk start verdiğim de speakerdan çok ince iki kere tık sesi veriyor. Ne yapmam lazım anakartım için?

2 tık sesini, 2 kısa beep sesi olarak yorumluyorum. Ya CMOS hatası ya RAM hatası diye düşünüyorum, yanlış düşünüyor da olabilirim. RAM'lerin sağlamlığından emin misiniz? Bu sistem önceden düzgün çalışıyor muydu? Açıkçası bu sorunun birçok sebebi olabilir, bu sorunu sadece sistemin özelliklerini bilerek çözülemeyebilir.

Gigabyte anakartlarda 2 beep sesi hatası CMOS hatası olarak geçiyor "sanırım", Clear CMOS Jumper ile BIOS sıfırlamayı deneyin. Ek olarak CMOS sıfırlamak işe yaramaz ise BIOS pilin bitmiş olabilir ama ben hayatımda hiç BIOS pilini bittiğini görmedim. Denemekten zarar gelmez, değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı