ASUS TUF A15 FA506NCR-HN114A014 alınır mı?

Ağır oyun oynamayacaksanız öneririm hocam ASUS'tan iyi marka yok laptop konusunda ama yine de araştırmanızı öneririm belki daha iyi fiyata daha iyisi bulunabilir.

Umarım hafif ve bataryası iyi bir cihazdır. A serisi iyi zaten, 3050'de soğutma sorunu yaşatacak bir kart değil AMD bence en iyi seçenek zaten. Ama oyun oynamayacaksa ofis laptopları bundan daha iyidir.

Reis 3050 önermiyorlar işte. Senin amacın ne onu anlamadım? Gerçekten çaresizsin herhalde. O zaman GTX 1650 veya 1660 ne açıyorsa sende onları yapabeceksin buna razı oluyorsan alabilirsin ama o kartın performansı 10 yıl öncesine ait benden günah gitti.

Tek avantajın GTX serisine göre driver ve Minecraft'ta RTX açmak olur. Quake RTX oynarsın kalanı RTX açamazsın zaten.

Katılıyorum hocam sonuna kadar size LOQ 15IAX9 modelini almıştım yazın 3050'li ve keşke almasaydım diyorum ama bu arkadaş ağır oyun oynamayacaksa gerek de yok 3050 üstüne çıkmasına.

Umarım hafif ve bataryası iyi bir cihazdır. A serisi iyi zaten, 3050'de soğutma sorunu yaşatacak bir kart değil AMD bence en iyi seçenek zaten. Ama oyun oynamayacaksa ofis laptopları bundan daha iyidir.

Oyun oynamayacaksa zaten 20k bandında çok iyi laptoplar var hocam.

Katılıyorum hocam sonuna kadar size LOQ 15IAX9 modelini almıştım yazın 3050'li ve keşke almasaydım diyorum ama bu arkadaş ağır oyun oynamayacaksa gerek de yok 3050 üstüne çıkmasına.
Bize bu kartları reva görenler utanır mı sanmam. Gelişmekte olan ülkelerde tutulur bu modeller ki bu kasa işlemcisi güncellenmiş eski bir kasa muhtemelen ama A15 serisi iyidir üzmez onu biliyorum. Dizi film izlemeye, 2018 yılına kadar çıkan AAA oyunlarda işe yarar ötesi üzer. Ötesi 720p+dlss+lossless scaling FG gaming keyfi.

Reis 3050 önermiyorlar işte. Senin amacın ne onu anlamadım ? Gerçekten çaresizsin herhalde. O zaman Gtx 1650 veya 1660 ne açıyorsa sende onları yapabeceksin buna razı oluyorsan alabilirsin ama o kartın performansı 10 yıl öncesine ait benden günah gitti.

Tek avantajın Gtx serisine göre driver ve Minecraft'ta RTX açmak olur. Quake RTX oynarsın kalanı RTX açamazsın zaten.
Hocam önceki konularıma bakarsan ben zaten ilk 4050'li Acer Nitro 16 almıştım. Ölü pikselli gelmişti sorun etmeyip kullanmaya devam etmiştim. 1 ay sonra farklı bir arızası çıktı onunla uğraştım. O yüzden bu fiyatlardaki kronik sorunu olan modeller veya kalite kontrolü kötü olan 4050'li cihazlar artık umurumda değil. Yoruldum arızalarla uğraşmaktan. Ofis laptopu gibi kullanacağım zaten daha çok. Bana yeteceğini düşünüyorum. Ha yetmedi mi yine iade ederim.

Hocam önceki konularıma bakarsan ben zaten ilk 4050'li Acer Nitro 16 almıştım. Ölü pikselli gelmişti sorun etmeyip kullanmaya devam etmiştim. 1 ay sonra farklı bir arızası çıktı onunla uğraştım. O yüzden bu fiyatta kronik sorunu olan modeller veya kalite kontrolü kötü olan 4050'li cihazlar artık umurumda değil. Yoruldum arızalarla uğraşmaktan. Ofis laptopu gibi kullanacağım zaten daha çok. Bana yeteceğini düşünüyorum. Ha yetmedi mi yine iade ederim.
Yani sizin paranız sizin özgürlüğünüz. Ben G870 kullanıyorum ve 3050 alıyordum. Biliyorsunuz ki tek fanlı modeller var MSI thin Gf63 mesela. Dedim tek fanlı 4060 bile 3050'den iyidir diyerek isterse alev alan bir model olsun dedim ve aldım Casper'ı 4060 olan. Bu işler şans işi de biraz. Ben memnunum yani.

Bir ara konu açtım bende bütçemi söyledim. Efsane model önerileri geldi 4050 ve oled ekran falan ciddi seviyede iyi model önerisi yapan arkadaşlar var. Acer'de F/P kralı bir marka ve forumlarda Casper vs Acer diye başlık açsan Acer'e hakaret etmişsin derler o kadar da tutuluyor benim izlenimim bu yönde. Haliyle sizinki ekstra bir şansızlık olmuş. Geçmiş olsun.

En iyi model sizin başınızı ağrıtmayacak modeldir. Gerisi önemsizdir, haliyle 3050 kullanıpta memnun olabilirsiniz. Benim anlattıklarımı da anladıysaniz sorun yasayacağınızı sanmam.

Hocam önceki konularıma bakarsan ben zaten ilk 4050'li Acer Nitro 16 almıştım. Ölü pikselli gelmişti sorun etmeyip kullanmaya devam etmiştim. 1 ay sonra farklı bir arızası çıktı onunla uğraştım. O yüzden bu fiyatlardaki kronik sorunu olan modeller veya kalite kontrolü kötü olan 4050'li cihazlar artık umurumda değil. Yoruldum arızalarla uğraşmaktan. Ofis laptopu gibi kullanacağım zaten daha çok. Bana yeteceğini düşünüyorum. Ha yetmedi mi yine iade ederim.
Söylemeyi unutmuşum, 34K için o model bana pek F/P gelmedi 3 sene önce 4060 laptoplar 30K fiyattaydı mesela 2.el modeller ile %60 fazla performans alma şansınız var farklı markalarla belki 30 ve daha fazla fpsten feragat edeceksiniz ama yine de siz bilirsiniz.

Stabilite konusunda o attığınız laptop gerçekten iyi zaten en iyi kombinasyon AMD + NVIDIA. Tek problem NVIDIA sömüruyor adamı. Onun harici hani üzecek bir model değil ısınmasi da minimumdur. Lakin bir yerden sonra insan öyle FPS'ler alıyor ki 60 derece 40 FPS yerine 80 derece 80 FPS almak daha cazip gelebiliyor. Şimdi laptop konuları kronik problemlerle dolu o yüzden sizin gözünüz korktu ben öyle anladım. O zaman 3050 olan kılçıksız bir model. Ama risk alabilirim diyorsanız 4050 çok daha iyidir oyunda.

Son düzenleme:
Yani sizin paranız sizin özgürlüğünüz. Ben G870 kullanıyorum ve 3050 alıyordum. Biliyorsunuz ki tek fanlı modeller var MSI thin Gf63 mesela. Dedim tek fanlı 4060 bile 3050'den iyidir diyerek isterse alev alan bir model olsun dedim ve aldım Casper'ı 4060 olan. Bu işler şans işi de biraz. Ben memnunum yani.

Bir ara konu açtım bende bütçemi söyledim. Efsane model önerileri geldi 4050 ve oled ekran falan ciddi seviyede iyi model önerisi yapan arkadaşlar var. Acer'de F/P kralı bir marka ve forumlarda Casper vs Acer diye başlık açsan Acer'e hakaret etmişsin derler o kadar da tutuluyor benim izlenimim bu yönde. Haliyle sizinki ekstra bir şansızlık olmuş. Geçmiş olsun.

En iyi model sizin başınızı ağrıtmayacak modeldir. Gerisi önemsizdir, haliyle 3050 kullanıpta memnun olabilirsiniz. Benim anlattıklarımı da anladıysaniz sorun yasayacağınızı sanmam.

Söylemeyi unutmuşum, 34K için o model bana pek F/P gelmedi 3 sene önce 4060 laptoplar 30K fiyattaydı mesela 2.el modeller ile %60 fazla performans alma şansınız var farklı markalarla belki 30 ve daha fazla fpsten feragat edeceksiniz ama yine de siz bilirsiniz.

Stabilite konusunda o attığınız laptop gerçekten iyi zaten en iyi kombinasyon AMD + NVIDIA. Tek problem NVIDIA sömüruyor adamı. Onun harici hani üzecek bir model değil ısınmasi da minimumdur. Lakin bir yerden sonra insan öyle FPS'ler alıyor ki 60 derece 40 FPS yerine 80 derece 80 FPS almak daha cazip gelebiliyor. Şimdi laptop konuları kronik problemlerle dolu o yüzden sizin gözünüz korktu ben öyle anladım. O zaman 3050 olan kılçıksız bir model. Ama risk alabilirim diyorsanız 4050 çok daha iyidir oyunda.
Ben sizi de çok iyi anladım hocam ama herkesin beklentisi ve kullanım amacı farklı. Önceliğim kronik sorunu olmayan ve baş ağrıtmayacak bir laptop olduğundan ve ağır oyun oynamayacağımdan bu modeli seçtim. Uzun zamandır araştırıyorum bu fiyat aralığında en iyi f/p laptopları. En sonunda geçen yaz çok övülen Nitro 16'yı bulup almıştım ama sonu hüsranla bitti. Yardımınız için teşekkürler.

Bir de bu attığım A15 model çift fanlı değil mi?

Son düzenleme:
Ben sizi de çok iyi anladım hocam ama herkesin beklentisi ve kullanım amacı farklı. Önceliğim kronik sorunu olmayan ve baş ağrıtmayacak bir laptop olduğundan ve ağır oyun oynamayacağımdan bu modeli seçtim. Uzun zamandır araştırıyorum bu fiyat aralığında en iyi F/P laptopları. En sonunda geçen yaz çok övülen Nitro 16'yı bulup almıştım ama sonu hüsranla bitti. Yardımınız için teşekkürler.

Bir de bu attığım A15 model çift fanlı değil mi?

Anlayışınız için teşekkür ederim. Evet çift fan olduğuna eminim. Ama ekran kartı TDP değerini satın almadan önce kontrol edin. Mesela ağırlık bilgisi verildiyse kontrol edin. İçinde M.2 SSD var mı yok mu? Kontrol edebilirsiniz veya tek slot mu? Çift slot mu? Bunlar iyi sorular.
A serisi kendi içinde de farklılıklar barındırıyor ufak tefek bu yüzden ben bu soruları arardım ve bayağı süremi alırdı.

Bu fiyata alınır.

Merhaba, acaba bir şey sormak istiyorum. Markaları takım tutar gibi tutanlardan mısınız? 😀

En sonunda geçen yaz çok övülen Nitro 16'yı bulup almıştım ama sonu hüsranla bitti.
Acer'in en iyi modellerinden biri bu gerçekten. Çok üzüldüm, sizin başınıza gelen benim de başıma gelebilirdi zira biri cihaz almadan önce bana göstermişti kendisi mühendis. Ya Nitro 5 ya Nitro 16 cihazını satın aldı, hiçbir şikayet duymadım.

Son düzenleme:
Anlayışınız için teşekkür ederim. Evet çift fan olduğuna eminim. Ama ekran kartı TDP değerini satın almadan önce kontrol edin. Mesela ağırlık bilgisi verildiyse kontrol edin. İçinde M.2 SSD var mı yok mu? Kontrol edebilirsiniz veya tek slot mu? Çift slot mu? Bunlar iyi sorular.
A serisi kendi içinde de farklılıklar barındırıyor ufak tefek bu yüzden ben bu soruları arardım ve bayağı süremi alırdı.

Merhaba, acaba bir şey sormak istiyorum. Markaları takım tutar gibi tutanlardan mısınız? 😀

Acer'in en iyi modellerinden biri bu gerçekten. Çok üzüldüm, sizin başınıza gelen benim de başıma gelebilirdi zira biri cihaz almadan önce bana göstermişti kendisi mühendis. Ya Nitro 5 ya Nitro 16 cihazını satın aldı, hiçbir şikayet duymadım.
Tabii ki hocam iyice kontrol edip ona göre alacağım. Sağ olun cevabınız için.

Tabii ki hocam iyice kontrol edip ona göre alacağım. Sağ olun cevabınız için.
Bu laptop alma işi bütçesi ve zamanı kısıtlı insan için çok zor ya. Hani amacın net değilse daha da zorlaşıyor. Benim gibi biri için bile zor inanın. Allah yardımcın olsun, ben mesela zort marka aldım dedim biri de gitmiş beğenmedim ifadesi bırakmışta. Aslında orada benim ucuz marka alma sebebim 4060 değil o markanın ürünü aldığım yer tarafından kontrol edilmesiydi bu olay bana çok avantajlı geldi mesela. Adamlar bu hareketi yapmasalar ben satın almayacaktım belki de.

Ödemeyi yapmadan hemde bana da gösteriyorlar ki ben yıllardır laptop kullandım fan sesine kadar dikkat ettim. Böylece raf ürünü vermediklerini de görüyorsunuz bu çok önemli ve çok şeffaf bir hareket zaten güven veriyor adama. Elinize geçecek ürünü para vermeden görebilmek çok ayrı bir şans. Kargo ile gelen üründe her şey mümkün, fabrika test eder sorunsuzdur, kargoda sarsılır ölü piksel çıkar. Yani ilmek ilmek emeğim var diyebilirim. İnsanlar çok ön yargılı, kalite kontrol sadece markalarla sınırlı değildir, kullanıcının da bilgisine dayanır. Bu yüzden markaları takım tutar gibi tutmamalıyız.

Umarım yeni cıhazınızda bu sorunları yaşamazsınız zira Asus'ta olsa biliyoruz ki endüstri içinde ortamda fabrika hatası mümkün. Bir de fiyatlar hiç uygun değil, 1 aylık 2 aylık asgari ücretler veriyoruz ciddi rakamlar sizin mesajınızı okurken ben stres oldum. O kadar para ver forumlarda araştır bir de sorunlu çıksın. Sektörün durumu ortada maalesef.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı