Z906 için ses kartı ve optik çıkış

Ev müstakil olduğu için yüksek ses sıkıntı olmuyor. Anneyide komşuya gönderiyorum başka bir pürüz kalmıyor. :) :) :)
Asusa gelince aklımda ilk stx II vardı. Onu alacaktım sonra SB ZxR yi gördüm onu almaya karar verdim. Özellikle masaüstü kontrolcüsü tam aradığım şeydi. ikide bir kasanın arkasına eğilip bi kulaklık takıp sonra z906 yı tak çıkar yapmak zor geliyordu.
Sonuçta Creative yıllardır ses üzerine çalışmış bir firma. O yüzden Creative'i seçtim.
Tekrar hayırlı olsun. Asus sempatizanı olarak ben ilk olarak hep asus u düşündüm. Tabiki daha uygun modellerdi düşündüklerim. İlk ses kartı deneyimim ve nasıl sonuç vereceğini bilmediğim için zaten bu konuyu açmıştım. Abartıldığını düşünüyordum işin açıkcası. Şuan fikrim öyle değişti ki ses sistemin değil ses kartının değeri daha yüksek gözümde. Çünkü 2 sene kart olmadan dinledim ve creative inspire t6100 den terfi ettim. Öyleki arkadaşımda olan silver crest 40 watt lık bir 2.1 kanal ses siteminin uydusunun seslerindeki netliğe bile hayrandım. z906 bana boğuk bir bass tan başka hiç bir şey veremedi 2 sene boyunca. Ses kartı beni Battlefield 4 de baya etkiledi. Her neyse sonuç olarak beni bir asus kullanıcısı, hemde satın almak istememe rağmen müzik için ses kartı aradığımı öğrendiğinde vazgeçirdi. Kart asus phoebus dı. Oyun kartı imiş :)
Deneyimlerini paylaşmanı bekliyorum nede olsa sistemler aynı sayılır. Son olarak Pro Studio daha dengeli bir ayar yakalarsan onuda paylaşmanı bekliyorum.

Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Asus Essence STX II 7.1 ile birlikte logitech z906 kullanıcısıyım. Coaxial kablo ile bağlantı kurmaktayım. İkinci pc sistemimde de Bose companion 5 kullanmaktayım.
Bose ses sistemine göre z906 nın tiz sesleri çok cılız kalmakta.
Logitech z906 nın 5+1 ses kablolarını HAMA (HM.30730 30 m SesKablosu 2x1.5mm²) kablosuyla değiştirdikten sonra ciddi anlamda ses kalitesinde artış oldu.
z906 kullanıcıların mutlaka kaliteli ses kablusu kullanmalarını öneriyorum. Pişman olmazsınız

Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Asus Essence STX II 7.1 ile birlikte logitech z906 kullanıcısıyım. Coaxial kablo ile bağlantı kurmaktayım. İkinci pc sistemimde de Bose companion 5 kullanmaktayım.
Bose ses sistemine göre z906 nın tiz sesleri çok cılız kalmakta.
Logitech z906 nın 5+1 ses kablolarını HAMA (HM.30730 30 m SesKablosu 2x1.5mm²) kablosuyla değiştirdikten sonra ciddi anlamda ses kalitesinde artış oldu.
z906 kullanıcıların mutlaka kaliteli ses kablusu kullanmalarını öneriyorum. Pişman olmazsınız

Z906 nın hoparlörler ses kabloları gerçekten çok ince.
Değiştirdikten sonra ciddi manada ses kalitesinde bir artış oluyor mu?
Bende Sound Blaster ZxR ses kartı kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• SB-ZXR.jpg
    SB-ZXR.jpg
    146,9 KB · Görüntüleme: 316
Daha önce Belkin Pro 4000 optik kablo ile Asus Essence STX II ses sistemine bağlıyordum.
Coaxial kabloyla bağladığımda optik bağlantıya göre ses daha canlı cıkmakta.
Orjınal ses kabloların ince olduğuna katılıyorum. HAMA 1,5mm lik kablo kalın olmasana rağmen sorunsuz bir şekilde bağlantı kurabiliyorsun.
Bu şekilde de eskiye nazaran sesin kalitesinde artış oldu.
Farklı bir önerimde olabilir sana...
Dünyaca ünlü Bowers-wilkins (B&W) M-1 speaker sisteminden 5 adet alarak bu sorunu kökten cözebilirsin.
Bu ürünü satan firmalar:
Bowers & Wilkins M-1 | CAN HI-FI
B&W M1 - Tunç Elektronik

Daha önce Belkin Pro 4000 optik kablo ile Asus Essence STX II ses sistemine bağlıyordum.
Coaxial kabloyla bağladığımda optik bağlantıya göre ses daha canlı cıkmakta.
Orjınal ses kabloların ince olduğuna katılıyorum. HAMA 1,5mm lik kablo kalın olmasana rağmen sorunsuz bir şekilde bağlantı kurabiliyorsun.
Bu şekilde de eskiye nazaran sesin kalitesinde artış oldu.
Farklı bir önerimde olabilir sana...
Dünyaca ünlü Bowers-wilkins (B&W) M-1 speaker sisteminden 5 adet alarak bu sorunu kökten cözebilirsin.
Bu ürünü satan firmalar:
Bowers & Wilkins M-1 | CAN HI-FI
B&W M1 - Tunç Elektronik

Abi bu konularda çok iyisin tecrüben var belli. Bu hoparlörleri almak yerine önerebileceğin bir ses sistemi var mıdır?
Bilgisayara bağlamak için. Kaliteli ses almak istiyorum. Yüksek ses ve yüksek bass da müzik dinlemeyi severim. Z906 nın yüksek bassda sesi iyi değil. Bütçe 2000 tl civarı olabilir.

Bose companion 5 series iii modelini önerebilirim. Kendisi çok küçük olmasına rağmen z906 dan üstündür. Dijital 5,1 katogerisinde ses örneklemesi yapabiliyor. Usb kablo ile bilgisayarına bağlıyorsun. Baslar ve tizler inanılmaz derecede canlı.. Bu ürünü Eminönü doğubank 2. katta oymak elektroniğin karşısındaki firmadan temin edebilirsin. 1500-2000tl arasında satıldığını belirtmek istiyorum
Ürün satın almaya karar vermeden önce;
Bose ve Bowers-wilkins ürünllerini teşir mahazalarından inceleyebilirsin
İletişim Bilgileri | CAN HI-FI
Modern Elektronik - Bose
(Aşağıdaki bose ses sistemi 2. seriye aittir)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bose companion 5 series iii modelini önerebilirim. Kendisi çok küçük olmasına rağmen z906 dan üstündür. Dijital 5,1 katogerisinde ses örneklemesi yapabiliyor. Usb kablo ile bilgisayarına bağlıyorsun. Baslar ve tizler inanılmaz derecede canlı.. Bu ürünü Eminönü doğubank 2. katta oymak elektroniğin karşısındaki firmadan temin edebilirsin. 1500-2000tl arasında satıldığını belirtmek istiyorum
Ürün satın almaya karar vermeden önce;
Bose ve Bowers-wilkins ürünllerini teşir mahazalarından inceleyebilirsin
İletişim Bilgileri | CAN HI-FI
Modern Elektronik - Bose
(Aşağıdaki bose ses sistemi 2. seriye aittir)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sn. skysertcan Size bir sorum var;
Bose companion 50 kullanıyorum, 50 serisinde bose usb çıkışını kaldırdı 3.5 jack kullanılıyor sadece. şu anda ürünü on board da kullanıyorum, sizce yeni bir ses kartına ihtiyacım var mı ?

Son düzenleme:
z906 güzel bir ürün creatife xfi seskatını kulanıyorum tizler olsun baslar harika optik kablo ile kullanmanızı öneririm ben denedim çok fark var aralarında.

Daha önce Bakmaya çalışmıştım ASUS Xonar DX ilgimi çeken model oldu. Ancak o kartı bulamadım Sahibinden.com da ise sadece 1 kişi satışa çıkarmış Sıfır ise sanırım yok. Sanırım bu işi biraz beklemeye almam faydalı olacak.

Konunun ucu açık kalsın istemedim ve belirtmeliyim ki ses kartı gerçekten gerekiyormuş. İnanılmaz bir değişim oldu. Creative sb zx aldım. Asıl sorunum tizlerdi. Ancak bu kart sadece bana tizleri vermedi. 3 faydasını gördüm.
(1.) tizler kesinlikle tatmin ediyor,
(2.) kesinlikle bass tizlerin altında yada tizler bassların altında kalmıyor inanılmaz dengeli bir biçimde sesi sonuna kadar da açsanız bu denge bozulmuyor.
(3.) faydası ise bass ın kalitesi kesinlikle üst düzeye çıktı eskiden duyduğum bassların ne kadar sönük kaldığını farketmiş oldum.
Ses kartı kesinlikle bana istediğimi verdi şuan z906 dan tam olarak verim alabiliyorum merak eden arkadaşlar konuya denk gelirlerse kesinlikle düşünmesinler ve bu farkı yaşasınlar.
[Öneri olarak] müzik için [analog] çıkışları film ve oyunlar için [optik] çıkışı kullanın müzik dinlerken surround modunu kapatın ve stereo dinleyin. crystalize % 85 ile harika bir değer equalizer ise rock bu şekilde extra bişey yapmanıza gerek kalmadan sonuç mükemmel olabilir.
merhaba :) bn de bir z906 kullanıcısıyım ve şu an optik kabloyla kullanıyorum. anakartım asus z170 pro gaming. fakat creativin sound blaster zx modelini bn de almak istiyorum. size sorum şu:
1) anakarta baktığınızda ses kartı gerekli mi sizce yoksa onboarddan da iyi kalite ses alır mıyım ?
2) film de izliyorum müzik de dinliyorum bağlantıyı optik mi tavsiye edersin 3lü kabloyla mı ?
3) kutu içeriğiyle gelen kabloları kullansam olur mu yoksa yeni ve daha kalın hoparlör kablosu mu alayım ?
4)bir de film izlerken arka hoparlörlere yaklaşıyorum sanki ses tam çıkmıyor öyle yarım yarım boğuk boğuk çıkıyor. kablolar gayet doğru bağlandı eminim. özelikleri gereği öyle mi yoksa hatalı mı ?
bu sorularıma cevap yazarsanız sevinirim :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı