Z97 Deluxe USB Problemi

yarabinsky

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Asus Z97 Deluxe anakartım var arkadaşlar. On board USB'lerin de problem var cihazımın. Ön USBb 3.0'lar bazen çalışmıyor. Elektrik geliyor ama bağladığım hard diskin, usb belleklerin ışıkları yanıyor fakat hiç ses seda yok. Donanım sesi bile tık demiyor, hiç bir aygıtı görmüyor. PC'yi komple yeniden başlatınca çalışıyor portlar. 2.0'lara gelince usb bellek, hard disk ve telefon bağlayıp kopyalama başlatınca aygıt bulunamadı deyip kopyalamayı bırakıyor. Yani oda devre dışı kalıyor. Araştırmalarım sonucu Z97 çipsetli anakartlarda marka fark etmeksizin var bu sıkıntılar. Acaba BIOS'ta bir ayar varda biz mi bilmiyoruz acaba? Eminim benim gibi uğraşan arkadaşlarda vardır.

Yardımlarınızı rica ediyorum,
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınıza son çıkan BIOS'u kurun ve tekrar deneyiniz.

AçıklamaZ97-DELUXE BIOS 1203
Bazı M.2 cihazlarıyla olan uyumluluk sorunu ortadan kaldırıldı ve iyileştirildi.
Dosya Boyutu5.57 MB
İndirme LinkiEvrensel
[TBODY] [/TBODY]

Ayrıca anakartla ilgili hiç USB sorunu yaşayan yok.

Eski anakartım da yoktu böyle problemler, AMD idi. Eski anakart ve işlemcim ile BIOS'u indirip güncelleyelim bakalım. Birde böyle deneyelim, çalışmazsa cevap yazarım tekrar.
Cevap yazan arkadaşlar çok teşekkürler.

Çizgi Elektronik ile görüşün. Zira yurt dışında bu sorundan muzdarip bir kişi göremedim ben. (Genel hatlarla yaptığım araştırmaya göre söylüyorum.)

BIOS güncellediğini biliyorum dostum, okudum. Anakartı servise verin. Anakartınızın çip seti arızalı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı