Z97 RGB girişi yok

MSubasi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, MSI Z97 PC Mate ana kartına sahibim. Kullanmış olduğum Cooler Master sıvı soğutmanın ömrünü tamamlamasından sonra aylar önce Xigmatek Aurora 120'lik sıvı soğutmayı Vatan Computer'dan aldım. Kasaya taktım. Soğutma çalışıyor problem yok. Fakat kutu içinden bir adet kontrol kumandası çıkmıştı. Kumandadan sadece Fan'ın hızını Speed tuşuna basarak ayarlayabiliyorum. Geri kalan RGB kontrollerine bastığımda hiçbir şey olmuyor. Resimlere geçelim buyurun;
Aldığım ürün bu.

4570f668-a504-4b09-bb4a-56fd78ecb684.jpg

İçinden çıkan kumanda;

29defcda-38a6-4730-b10e-db1fdfa63fbe.jpg

Sisteme bu şekilde takılı.

ee573d07-6f79-44df-ae9a-ab344d67de04.jpg

Bilgisayarı açtığımda her gün LED'ler farklı renk yanmakta.

2aaa0b42-e6c9-43e7-a179-b7f7f413d5b2.jpg

İşte sorun burada; bu Kablo'yu Anakart'ta takacak yer bulamadım. Bunu takamadığım için midir sizce, kumandadan RGB'leri kontrol edemiyorum?
4 Pinli, ama 1 tanesi kapalı. Acil yardım.

a0376b75-c387-42f8-9afb-40de45601938.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğerleri nereye taktın öğrenebilir miyim?
Herhalde ankartın RGB desteklemiyor bende ASUS Z97-K kullanıyorum ama hiç RGB fan veya başka RGB bir şey takmadığım için bilmiyorum bence bütün pinleri bir dene.
4 Pin ama 1 tane kapalı demişsin 3 pin CHA_FAN yazan yerlere tak bir dene.

Son düzenleme:
Diğerleri nereye taktın öğrenebilir miyim?
Herhalde ankartın RGB desteklemiyor bende ASUS Z97-K kullanıyorum ama hiç RGB fan veya başka RGB bir şey takmadığım için bilmiyorum bence bütün pinleri bir dene.
4 Pin ama 1 tane kapalı demişsin 3 pin CHA_FAN yazan yerlere tak bir dene.
Diğerleri CPU Fan yazan yerlere takılı.

CPU fan yazan yere takarsan çalışmaz oraya işlemcinin stok soğutucularını takıyorlar sen cha fan a takacaksın.
Yanlış yere takılmış olsa çalışmazdı sanırım. Soğutma yapıyor ama RGB ler kendine kendine çalışıyor , Kontrol edemiyorum. İnternet'te araştırdım bayaa , anladığım kadarıyla Z97 PC MATE ana kartlarda RGB girişi yok ? Ondan dolayı öyle. Önceki sıvı soğutma Cooler Master dı. RGB'li değildi.

Aynı ana kartı bende kullanıyorum. Artık kasanın değişme zamanı geldiğini düşünüyorum. Sadece kasayı değiştiricem Frisby Venom FC-9270G Model kasayı almayı düşünüyorum. RGB leri kontrol etmek mümkün mü bu Z 97 PC Mate ana kartta @MSubasi sorunu çözebildin mi hocam

Aynı ana kartı bende kullanıyorum. Artık kasanın değişme zamanı geldiğini düşünüyorum. Sadece kasayı değiştiricem Frisby Venom FC-9270G Model kasayı almayı düşünüyorum. RGB leri kontrol etmek mümkün mü bu Z 97 PC Mate ana kartta @MSubasi sorunu çözebildin mi hocam
Merhaba , Bak bende aynısını düşünüyorum. XIGMATEK TALON kasa var fakat dış malzemesi okadar kötü ki , temizlenmiyor birde çok ağır. Benim kasa içi temiz zaten. Parçalarda sorun yok. Bende TEMİZ kasa almayı düşünüyorum. Hayır sorunu çözemedim. Anladığım kadarıyla Ana kartta RGB girişi yok. VATAN pc'deki adamın önermesiyle gidip slk gibi RGB li sıvı soğutma aldım. Şuan takılı çalışıyor ama RGB kablosu boşta. Ana kartta takacak yer bulamadım. Keşke önceki sıvı soğutmanın aynısını alsaydım RGB yoktu onda. En azından bukadar ÇİLE çekmezdim.

Merhaba , Bak bende aynısını düşünüyorum. XIGMATEK TALON kasa var fakat dış malzemesi okadar kötü ki , temizlenmiyor birde çok ağır. Benim kasa içi temiz zaten. Parçalarda sorun yok. Bende TEMİZ kasa almayı düşünüyorum. Hayır sorunu çözemedim. Anladığım kadarıyla Ana kartta RGB girişi yok. VATAN pc'deki adamın önermesiyle gidip slk gibi RGB li sıvı soğutma aldım. Şuan takılı çalışıyor ama RGB kablosu boşta. Ana kartta takacak yer bulamadım. Keşke önceki sıvı soğutmanın aynısını alsaydım RGB yoktu onda. En azından bukadar ÇİLE çekmezdim.

Şöyle bi durum var sıvı soğutmayla normal soğutmanın arasında eğer işlemcine over clock yapamayacaksan sıvı soğutma almanın hiç bir mantığı yok gerekte yok. RBG ışıkların yanıyor mu ? Her açtığında farklı bi ışık yanıyormuş konu başlığında yazdığını gözlemlediğim kadarıyla. Örnek veriyorum pc yi açıyorsun sarı yanıyor. kapatıp açıyorsun kırmızı oluyor bu şekilde mi ?

Şöyle bi durum var sıvı soğutmayla normal soğutmanın arasında eğer işlemcine over clock yapamayacaksan sıvı soğutma almanın hiç bir mantığı yok gerekte yok. RBG ışıkların yanıyor mu ? Her açtığında farklı bi ışık yanıyormuş konu başlığında yazdığını gözlemlediğim kadarıyla. Örnek veriyorum pc yi açıyorsun sarı yanıyor. kapatıp açıyorsun kırmızı oluyor bu şekilde mi ?
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Bugüne kadar HAVA SOĞUTMA kullanmadım. Bilgisayarı ben 2014 senesinde dizdim ve bugüne kadar TIK demedi. Overclock olarakta , sistemi bir takım testlere tuttum tabiki. Ama SIVI SOĞUTMA almamın asıl amacı zaten PC ısınmasın diye. Malum yaz zamanları , birde bizim odada sürekli cam açan biri değilim. SIVI SOĞUTMA kullandım hep. RGB ışıklarına gelirsek ; Zaten üründe teknik olarak ışıkların sürekli değişebilme özelliği var. Fakat ben bunu KUMANDASI ile kontrol edemiyorum. Bilgisayarı bugün açtığımda , FAN LED'inde MAVİ ışık oluyor. Yarın Açtığımda Renkli ışıklar oluyor. Yani Her açtığımda kendisi zaten bir RENK olarak açılıyor. Zaten sistemi soğutsunda başka birşey istemiyorum. RGB okadar önemli birşey değil. Evet dediğin gibi PC yi her gün açtığımda farklı farklı yanıyor renkler.

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Bugüne kadar HAVA SOĞUTMA kullanmadım. Bilgisayarı ben 2014 senesinde dizdim ve bugüne kadar TIK demedi. Overclock olarak da, sistemi bir takım testlere tuttum tabii ki. Ama SIVI SOĞUTMA almamın asıl amacı zaten PC ısınmasın diye. Malum yaz zamanları, bir de bizim oda da sürekli cam açan biri değilim. SIVI SOĞUTMA kullandım hep. RGB ışıklarına gelirsek; Zaten üründe teknik olarak ışıkların sürekli değişebilme özelliği var. Fakat ben bunu KUMANDASI ile kontrol edemiyorum. Bilgisayarı bugün açtığımda, FAN LED'inde MAVİ ışık oluyor. Yarın Açtığımda Renkli ışıklar oluyor. Yani Her açtığımda kendisi zaten bir RENK olarak açılıyor. Zaten sistemi soğutsunda başka bir şey istemiyorum. RGB okadar önemli bir şey değil. Evet dediğin gibi PC'yi her gün açtığımda farklı farklı yanıyor renkler.

Rica ederim birbirimize yardımcı oluyorsak ne mutlu. Şimdi şöyle bir durum var bu ana kartta MSI Z 97 PC Mate'ye 2 ay önce MSI GTX 1660 Super Gaming X aldım. Çok güzel oyunlarda performans aldım ve de ekran kartının üzerinde RGB ışıklar var ve ben bu ışıkları Dragon Center'le kontrol edebiliyorum. İstersem kapatıyorum RGB'leri istersemde farklı bir ışık tarzında açabiliyorum. Mystic Light desteği olmadığını biliyorum yani MSI ana resmi sitesinde öyle bir destek açıklaması yok aynı fanlardaki RGB gibi bu özelliğide kullanabiliyorum ilginç bir şekilde. Fanlarda da kullanabileceğimi tahmin ediyorum. Ama emin olamadım :d

@MSubasi Şu konuya bir bak istersen
MSI Z97 PC Mate Mystic Light destekliyor mu? - Technopat Sosyal

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı