Zabıt katipliği yapmak

Heyecanınızı gayet iyi anlıyorum ancak daha önce de dediğim gibi bu mesleğe bu kadar bel bağlamayın. Şu an en kötü yer vb. yaptığınız yorum yaş ve tecrübesizlik kaynaklı, dışarıdan göründüğü kadar kolay bir işimiz yok bizim. Yeri geliyor yemek dahi yiyemiyoruz, yeri geliyor hafta sonunu komple bu işe ayırıyoruz. Eşimiz, çocuğumuz dostumuza zamanımız olmuyor @muhammet6167 arkadaşımızın dediği gibi çok büyük hayal kırıklığı yaşama durumunuz bu meslekte mutlak suratle karşınıza çıkar. Zamanınız imkanınız var ise farklı meslek gruplarına yönelin.

@Cavushan Aslında mesleğin neler hayal ettirdiğinin farkındayım, çok büyük anlamlar yüklemiyorum. Çok detaya girmeden şunu söyleyeyim biraz bu mesleğe mecburum. Şu anki çalışma hayatım düzensiz ve kaotik. Memurluğa bir şekilde girme derdindeyim. E 70-80 puan arası en mantıklısı katiplik gibi geliyor. Bu arada bu konular hakkında video yapan bir Youtuber klavye sınavındaki puanın çok etkili olduğunu söylüyordu. Bu mesleği bana öncelik yapan da buydu aslında, klavyede hızlıyım. Tabii siz bunun etkili olmayacağını söylediniz ama aksini söyleyen de çok. Bekleyip göreceğiz hayırlısı diyelim.

Umarım dilediğiniz gibi gönlünüzce olur, şimdiden başarılar dilerim. Yine aklınıza takılan bir durum olursa istediğiniz zaman yazabilirsiniz.

Hocam iyi günler Hukuk fakültesi öğrencisiyim aynı zamanda çalışmak istiyorum. Ortaöğretim KPSS' ye girdim puan olarak 86-87 gibi bir puan beklentim var. Klavye sınavında da 90-95 kelime yazabiliyorum. iş saatleri vs. okula uygun olmaz değil mi? Hem okuyup hem de çalışmam mümkün olabilir mi?

Zorlu bir süreç olur sizin için, bizim kurumda memur olduktan sonra fakülteyi kazanıp hem okuyup hem çalışmaya devam eden arkadaşlarımız oldu burada üniversitenin inisiyatifinde olan bir şey devamsızlık vb. konularda size sıkıntı çıkartamayacaklar ise problem yok. Dediğim gibi üniversitenin kuruma uyması lazım, kurum üniversiteye uymaz.

Anladım hocam. Teşekkür ederim. Denemek istiyorum yine de şansımı bakalım.

Bende yaklaşık 2 senedir büyüdüğüm ilçede savcılık katibi olarak görev yapıyorum. Düz memur maaşı alıp düz memurların iş yükünden fazlası bulunan bir meslek bence. Savcılık personeli olarak çalışıyorum ve yaklaşık 100-150 derdestimiz oluyor. Savcılıkta Savcı ile bire bir çalıştığın için genelde savcıya bağlı iş yükü benim savcım çok iyi şuanlık ama genelde iş bölümü değişiyor. Onun dışında dışarıdaki çalışma şartlarına vs bakıldığında tercih edilesi bir meslek ama adliyeden adliyeye değişiyor tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…