Zabıt katipliği yapmak

• Konuyu başlatan tii
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 12.675
@Cavushan

Öncelikle bu bilgi dolu yorum için teşekkür ederim. Yazdıklarınızı yeni gördüm. 2 aydır KPSS'ye odaklandım, çok sıkı çalıştığımı söyleyemem, biraz hiç hazırlık yapmadığım halde 2022 KPSS ortaöğretim sınavından 72 puan almanın verdiği özgüven var. Ancak sınava doğru çalışma temposunu arttırıp 80 puan almayı hedefliyorum. Klavye sınavını ise dert etmiyorum zira şu an bile 180-190 kelime yazabilmekteyim.

Evet, ben çalışacağımız yer hakkında tercih yapabildiğimizi sanıyordum ancak sonradan öğrendim ki çalışacağımız şehri seçmek bile bizim elimizde değil. Belli bir çalışma süresini doldurmadan olmuyor bu tercih işleri. Yine de, ilk çalışacağımız şehirlerin ikametgahımıza yakın şehirler olduğunu duydum. Bu konu hakkında yönetmelik nasıldır hiç bilgim yok ve bu konu hakkında siz bildiklerinizi aktarırsanız çok sevinirim.

Şu an yaşadığım bir sıkıntı var, katiplik başvurusu için bilgisayar sertifikasının şart olduğunu duymuştum. Fakat Hemba üzerinden aldığım Bilgisayar İşletmenliği kursunu bir türlü tamamlayamıyorum. Sistemsel arıza yüzünden son ders geçilmiyor. Bilgisayar sertifikasını nasıl alacağımı bilmiyorum. Halk eğitim merkezine gitsem çözüm olmaz, çünkü oraya gittiğimde bu sertifikayı Hemba üzerinden almalısın demişlerdi.

Bu arada bu konuda müneccim olmadığınızı biliyorum ancak bu sene memur alımlarının daha kısıtlı olacağını ele aldığınızda sizce katiplik için kaç KPSS puanı yeterli olur? Tahminen bile olsa fikrinizi almak isterim.

Evet, ben çalışacağımız yer hakkında tercih yapabildiğimizi sanıyordum ancak sonradan öğrendim ki çalışacağımız şehri seçmek bile bizim elimizde değil. Belli bir çalışma süresini doldurmadan olmuyor bu tercih işleri. Yine de, ilk çalışacağımız şehirlerin ikametgahımıza yakın şehirler olduğunu duydum. Bu konu hakkında yönetmelik nasıldır hiç bilgim yok ve bu konu hakkında siz bildiklerinizi aktarırsanız çok sevinirim.
Yönetmelikten ziyade kazanmanız durumunda ilgili komisyon başkanlığı bu yer tercihlerinizi belirler, genelde ilk aşamada yakın yerlere gitme olasılığınız daha yüksek ancak diyelim ki X şehrinde hem siz kalmak istiyorsunuz hem de evli-çocuklu (kadın-erkek) bir kişi daha kalmak istiyor evli olan kişinin kalma durumu size göre daha yüksek olur. Genellikle bekar olan arkadaşlar mülhakat dediğimiz o ile bağlı çevre illere atanabiliyor. Cinsiyet, aile. Hastalık vb konular etkili olabiliyor.
@Cavushan

Şu an yaşadığım bir sıkıntı var, katiplik başvurusu için bilgisayar sertifikasının şart olduğunu duymuştum. Fakat hemba üzerinden aldığım bilgisayar işletmenliği kursunu bir türlü tamamlayamıyorum. Sistemsel arıza yüzünden son ders geçilmiyor. Bilgisayar sertifikasını nasıl alacağımı bilmiyorum. Halk eğitim merkezine gitsem çözüm olmaz, çünkü oraya gittiğimde bu sertifikayı hemba üzerinden almalısın demişlerdi.

Bu konu hakkında bir bilgim yok maalesef. Hemba ile görüşmeyi deneyin yardım masası vb.

@Cavushan

Bu arada bu konuda müneccim olmadığınızı biliyorum ancak bu sene memur alımlarının daha kısıtlı olacağını ele aldığınızda sizce katiplik için kaç KPSS puanı yeterli olur? Tahminen bile olsa fikrinizi almak isterim.

75 altına düşmeyin benim şahsi fikrim. 75-80 bandı avantajlı bir puan olur. Ben 79 puan ile girmiştim, ancak 70 KPSS 90 klavye ile atanan insanlar da oldu.

Yönetmelikten ziyade kazanmanız durumunda ilgili komisyon başkanlığı bu yer tercihlerinizi belirler, genelde ilk aşamada yakın yerlere gitme olasılığınız daha yüksek ancak diyelim ki X şehrinde hem siz kalmak istiyorsunuz hem de evli-çocuklu (kadın-erkek) bir kişi daha kalmak istiyor evli olan kişinin kalma durumu size göre daha yüksek olur. Genellikle bekar olan arkadaşlar mülhakat dediğimiz o ile bağlı çevre illere atanabiliyor. Cinsiyet, aile. Hastalık vb konular etkili olabiliyor.

Bu konu hakkında bir bilgim yok maalesef. Hemba ile görüşmeyi deneyin yardım masası vb.

75 altına düşmeyin benim şahsi fikrim. 75-80 bandı avantajlı bir puan olur. Ben 79 puan ile girmiştim, ancak 70 KPSS 90 klavye ile atanan insanlar da oldu.

Kusura bakmayın cevabınızı yeni görüyorum. O günlerde kontrol ediyordum lakin birkaç gün cevap gelmeyince burda pek aktif olmadığınızı anladım. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Anladığım kadarıyla bizim bir tercih hakkımız oluyor ancak son kararı komisyon başkanlığı veriyor. Peki bu tercihlerimize Türkiye'den herhangi bir şehir ekleyebilir miyiz? Örneğin İstanbul, İzmir'den ziyade Eskişehir, Samsun veya Mersin gibi şehirleri seçsek, o bölgelerde boşluk olabilme ihtimalinden dolayı o şehirlere atanma durumumuz var mı acaba? Yoksa kararı direkt ikametgahım üzerinden verip, önce yaşadığım şehirdeki adliye, sonra şehrimdeki taşra ilçelere atamaya mı çalışırlar?

Kusura bakmayın cevabınızı yeni görüyorum. O günlerde kontrol ediyordum lakin birkaç gün cevap gelmeyince burada pek aktif olmadığınızı anladım. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Anladığım kadarıyla bizim bir tercih hakkımız oluyor ancak son kararı komisyon başkanlığı veriyor. Peki bu tercihlerimize Türkiye'den herhangi bir şehir ekleyebilir miyiz? Örneğin İstanbul, İzmir'den ziyade Eskişehir, samsun veya Mersin gibi şehirleri seçsek, o bölgelerde boşluk olabilme ihtimalinden dolayı o şehirlere atanma durumumuz var mı acaba? Yoksa kararı direkt ikametgahım üzerinden verip, önce yaşadığım şehirdeki adliye, sonra şehrimdeki taşra ilçelere atamaya mı çalışırlar?

Her adliye bağımsızdır, hangi şehrin adliyesine başvurduysan o adliyeye bağlı il ya da ilçelere tercih yapabilirsin. Örnek veriyorum İstanbul adliyesinde sınava girip Ankara'yı tercih edemezsin gibi.

Her adliye bağımsızdır, hangi şehrin adliyesine başvurduysan o adliyeye bağlı il ya da ilçelere tercih yapabilirsin. Örnek veriyorum İstanbul adliyesinde sınava girip Ankara'yı tercih edemezsin gibi.

Biz il merkezindeki adliyeyi tercih etsek de, kontenjana göre bizi ilçeye de atabilirler sanırım. Peki klavye sınavındaki puanımız, tercihlerimiz konusunda bize bir avantaj sağlar mı?

Biz il merkezindeki adliyeyi tercih etsek de, kontenjana göre bizi ilçeye de atabilirler sanırım. Peki klavye sınavındaki puanımız, tercihlerimiz konusunda bize bir avantaj sağlar mı?

Her ne kadar etki ettiği söylense de referans(torpil) farktörü var. 3 tercih hakkı sunuluyor ona göre tercih yapıyorsun.

Klavye puanınız açık bir şekilde söylüyorum bir işe yaramıyor isterseniz 200-300 yazın bu güne kadar 10 alım üzerine şahit oldum, yukarıda dediğim gibi 70 KPSS 90 klavye gibi sınır puanlarla yazıp, 150+ klavye 75+ KPSS puanı ile yıllarca kazanamayan da gördüm.

Her ne kadar etki ettiği söylense de referans(torpil) farktörü var. 3 tercih hakkı sunuluyor ona göre tercih yapıyorsun.

3 tercih neye göre yapılıyor hocam? Hiç denk gelmedim tercih hakkı vb. durumuna?

Arkadaşımızın dediği gibi yargı çevresine göre atamalarınız yapılıyor ilk işe alımlarda. Örneğin eklemiş olduğum tablo idari yargı çevrelerini gösteriyor. Bir il bölge idare mahkemesi oluyor öbür iller ise X idare mahkemesi olarak geçiyor.

bolge-idare-mahkemesi.png

Klavye puanınız açık bir şekilde söylüyorum bir işe yaramıyor isterseniz 200-300 yazın bu güne kadar 10 alım üzerine şahit oldum, yukarıda dediğim gibi 70 KPSS 90 klavye gibi sınır puanlarla yazıp, 150+ klavye 75+ KPSS puanı ile yıllarca kazanamayan da gördüm.

3 tercih neye göre yapılıyor hocam? Hiç denk gelmedim tercih hakkı vb. durumuna?

Arkadaşımızın dediği gibi yargı çevresine göre atamalarınız yapılıyor ilk işe alımlarda. Örneğin eklemiş olduğum tablo idari yargı çevrelerini gösteriyor. Bir il bölge idare mahkemesi oluyor öbür iller ise X idare mahkemesi olarak geçiyor.

Eki Görüntüle 2287093

Bizim komisyon 3 tane tercih hakkı sunmuştu merkez ve ilçe bazlı olarak.

@Cavushan Hocam bu yıllarca kazanamayan arkadaşlar tekrar KPSS'ye ve klavye sınavına girip mi kazanamadılar yoksa bir sınav sonucu ile 2 yıl boyunca bütün alımlara başvuru yapma hakkımız zaten var mıydı?

Bir de diyelim İzmir adliyesi alım yapıyor, biz de oraya başvurduk, akabinde komisyon bizi Uşak'a atadı, ama biz ailemiz Çanakkale'de olduğu için orada görev yapmak istiyoruz, bu atamayı kabul etmeyip daha sonra başka bir alımda tekrar İzmir adliyesine başvuru yapabiliyor muyuz? Yani aldığımız sınav sonucu, bir sonraki KPSS'ye kadar bütün alımlara başvuru yapabilmemiz için geçerli mi? İstediğimiz bölgede görev yapabilene kadar her alıma başvuru yapabiliyor muyuz? Şahsen şu anki heyecanımla en kötü yere bile atasalar bu işi yaparım ama meraktan soruyorum :D

Son düzenleme:
70 puan hedefleyip bu ve bu mesleğe benzer işler kovalamak yerine adamakıllı KPSS'ye çalışıp mülakat derdiyle, sürekli sınavlara başvuru yaparak uğraşmadan merkezi atamalarda atanmak emin olun daha kolay. Herhangi bir torpiliniz veya şansınız yoksa bu ve bu tür mesleklere gerektiğinden fazla değer verip kesin gözüyle bakmayın, hayatınızı sadece bu işe bağlamayın derim. Daha sonra büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Daha öncesinden hepsini tecrübe etmiş biri olarak söyleyebileceklerim bu kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı