Zalman NC3 Soğutmama Problemi

Ansur

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
2 senedir Asus G75VW kullanıyorum. CPU maksimum 61 derece, GPU ise maksimum 86 dereceyi görüyordu düne kadar.
Dün Vatan Bilgisayar'a götürdüm laptopu, orada laptopa basınçlı hava verdiler. Toz bulutu çıktı, halbuki her ay ben elektrikli süpürgeyle fanları temizlerim. Ama yanlış temizliyormuşum. Macuna baktık kenarlardan biraz taşmıştı ama kuruma yoktu. Macuna iyi dediler. Zalman NC3'ü aldım, 17.3" laptop olduğu için pek uygun bir soğutucu bulamamıştım.
Önce 2 saat soğutucusuz oyun oynadım cpu maksimum 58 derece, GPU maksimum 74 dereceydi. Sonra kapattım laptopu, yarım saat sonra soğutucuyla kullanmaya başladım. Tam o gerekli yere gelecek şekilde. Zaten 20 santim fan var. Yine aynı 2 saat boyunca oyun oynadım 1 derece bile düşüş olmadı. Sistem boştayken 40 derece olan GPU soğutucu takılıyken de 40 derece. Benim bilgisayarda mı sorun var yoksa Zalman'da mı sorun var? 200 lira bir soğutucuya vermek istemiyorum, öyle 10 derece düşüş yaşatmayacak çünkü. 3-5 derece düşüş olacak, testleri inceledim.
Bu sıcaklık değerleri iyi mi? Güvenli mi? CPU değeri tamam güvenli ama GPU değeri güvenli mi? 1 derece bile değişim yaratmayan soğutucuyu vereceğim, iade edeceğim. Yerine termal macun mu alayım yoksa para iadesi mi alayım? Tabi eğer güvenli bir değer değilse GPU sıcaklığı. Şu an maksimum 74 derece.

Not: Hiç bir şekilde overclock yapılmadı GPU'ya. Oynadığım oyun da Elder Scrolls Online ve Nvidia optimizasyon yaptırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı