Zalman R1 Fan Bağlantısı

Seçkin Durmuş

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2016
Mesajlar
196
Çözümler
1
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar kasaya aldım içinde 3 adet fan var. Fakat bu fanların soketi güç kaynağındaki soketlerle uyumsuz. Anakartta 1 tane fan bağlantısı olduğu için 1 fanı bağladım. Diğer 2 fan ise boşta ne yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?

Bu arada anakart:
MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz VGA&DVI Anakart
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Seçkin Durmuş Hocam merhaba, ben de bu kasadan aldım. Önerilen sistemlerin çoğunda f/p olduğu için bulunuyor ancak montajıyla ilgili nerdeyse hiç bilgi yok. Youtube'da da kasayı kötüleyen İngilizce incelemelerden başka pek yararlı bir şey bulamadım. Hala kullanıyorsan fanlarıyla ilgili bilgi verir misin, nasıl bağlamalıyım? Güç kaynağına bağlanan iki fan High'a alınsa bile etkili çalışmıyormuş ve anakarta da bir tanesi bağlanabiliyormuş sanırım.
 
@Zippo Dostum merhaba, ben arka fanı direkt olarak anakarta bağladım. Fan hızı oldukça verimli. Diğer tepedeki ve öndeki ledli fanı ise high-low çıkışının kablolarına bağladım. Eğer merak ettiğin başka bir şey olursa yazabilirsin.
 
@Seçkin Durmuş Sağolasın hocam, tam da şu an fanları bağlıyordum bi bakayım dedim konuya:) Güç kaynağı bağlantılarını kazasız belasız bi becerebilsem olacak galiba. Bir de SSD kullanıyor musun? Eğimli duruyor ben montajladığımda, onu anlayamadım.
 
@Seçkin Durmuş Çözdüm o işi ya, orda demir parçaları var altına mı gelcek üstüne mi koyacağım diye düşünürken SSD'de delik olduğunu unutmuşum o parçalar o deliklere girecek, sol tarafta da zaten vidaladığımız yerler var. Kablolama rezalet olacak galiba ama bi çalıştığını görsem o yetecek bana. Ter döktüm kaç saattir:)
 
@Zippo ilk başta bende kablolamayı önemsemedim. Aynı senin gibi düşünüyordum çalıştığını göreyim yeter. Sonra aradan zaman geçince tozunu almak için açtığımda kablolarıda düzenledim. Gayet hoş oldu hatta kabloları spiralledim. Bu arada kolay gelsin. :)
 
@Seçkin Durmuş Saolasın hocam. Bi bitmiyor dertleri. Şimdi de başta önemsemediğim o ortadaki fan takmak için olan direk sökülmüyor. Vidalar çok sıkı ama aynı zamanda da dandik olduğu için güç uygulayınca ağzı bozuluyor. Kaldı o direk öyle :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı