Zalman soğutucunun CPU'ya yapışması

BthnKaratas

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar...

İşlemcim;
  • AMD Phenom II X4 955BE
İşlemci soğutucum;

• Zalman CNPS 7000C-ALCU
Sıcaklıklarım arttığı için termal macun yenilemesi yapayım dedim 7-8 ay önce ama soğutucuyu bir türlü işlemciden çıkaramadım yapışmıştı. Çıkardığımda ise işlemciyle birlikte geldi. Neyse macunu temizledim tekrar takıcam ama bir kaç pin yamulmuştu. 0.7 uç kalemle düzeltip taktım. Şimdi yine macun yenileyeceğim. Yine yapışmış. Zarar vermeden nasıl sökebilirim? Yine pinler yamulabilir kırılabilir diye korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hafif bir sag veya sola kuvvet sonrasi rahatlikla sogutucu yerinden cikiyor aslinda. Ek olarak 12 yillik Athlon kasanin stok sogutucusunu temizlemek icin soktugumde macun kuru olmasina ragmen yapisma olmamisti. Saniyorum daha onceden kullanilan macunun kalitesizliginden dolayi yapistirici etkisi yapip ayrilmiyor macun.

Dipnot: FX8350 + 212 Evo ile de ve stok sogutucusuyla da kendi macunuyla da cok kez sok tak islemi yaptim. Yine oyle aman aman bir yapisma yasamadim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD soketlerden soğutucuyu sökerken genelde sağa sola çevirerek söküyorum ben. Yoksa çekince sendeki gibi işlemci soketten çıkıyor. AMD'nin aslında buna bir çözüm getirmesi gerek.

Direk soketten çıkınca pinler yamuluyor. Sağa sola çevirirsekte yamulurmuki. Ama soket çevresindeki plastik onu tutabilir. Yeni seride inşallah İntel gibi olurda rahat ederiz. Ama artık AMD kullanmam galiba. :)

Hafif bir sag veya sola kuvvet sonrasi rahatlikla sogutucu yerinden cikiyor aslinda. Ek olarak 12 yillik Athlon kasanin stok sogutucusunu temizlemek icin soktugumde macun kuru olmasina ragmen yapisma olmamisti. Saniyorum daha onceden kullanilan macunun kalitesizliginden dolayi yapistirici etkisi yapip ayrilmiyor macun.

Dipnot: FX8350 + 212 Evo ile de ve stok sogutucusuyla da kendi macunuyla da cok kez sok tak islemi yaptim. Yine oyle aman aman bir yapisma yasamadim.

Zalman stg2 macun almıştım 32 TL fiyatla. Pek kalitesiz değil galiba.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı