Zalman Z3 Plus fan tıkırtı sorunu

• Konuyu başlatan Bir Deliden Fazlası
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 4.044
B

Bir Deliden Fazlası

Ziyaretçi
Zalman Z3 Plus modelli kasa aldım, montajını yaptım ve kullanmaya geçtim ama ne yazık ki yine aldığım her üründe problem çıktığı gibi bunda da çıktı. Üstteki fanlardan önde bulunan sanki kabloya sürtüyormuş gibi ses yapıyor, hızlandırınca ise o seste artıyor. Sanırım kabloya sürtüyor ama önünde hiçbir kablo yok, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanın vidalarını sıkabilmem için üst kapağı çıkartmam gerekli, ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Maalesef Zalman'ın fanlarında bu sorun çok fazla oluyor. Ben Z11 Plus kullanıyorum sırf bu sebepten 3 kez kasayı değişime yolladım. Çareyi Zalman fanları söküp Noctua fan takmakta buldum. Öncelikle kasayı aç ve bilgisayarı çalıştır. Kablo teması var mı onu kontrol et. Eğer yok ise fanı hafifçe elinle sabitle. Tıkırtı kesiliyorsa fan vidadan gevşektir. Eğer kesilmiyorsa fan göbeği sıkıntılıdır. Fanı gözden çıkarıyorsan göbeği yağlayabilirsin fakat kasa fanlarını yağlamak tavsiye edilmez. Güzel bir fan bak bence.

Maalesef Zalman'ın fanlarında bu sorun çok fazla oluyor. Ben Z11 Plus kullanıyorum sırf bu sebepten 3 kez kasayı değişime yolladım. Çareyi Zalman fanları söküp Noctua fan takmakta buldum. Öncelikle kasayı aç ve bilgisayarı çalıştır. Kablo teması var mı onu kontrol et. Eğer yok ise fanı hafifçe elinle sabitle. Tıkırtı kesiliyorsa fan vidadan gevşektir. Eğer kesilmiyorsa fan göbeği sıkıntılıdır. Fanı gözden çıkarıyorsan göbeği yağlayabilirsin fakat kasa fanlarını yağlamak tavsiye edilmez. Güzel bir fan bak bence.

Bu kasayı iade edip yerine Corsair 100R siparişi versem nasıl olur?

Bu kasayı iade edip yerine Corsair 100R siparişi versem nasıl olur?
Kasa dediğin çok dandik markalar hariç aynıdır. Sonuçta malzeme alüminyum. Tasarımlarda çok küçük farklılıklar olur kablo saklama kolaylığı vs. Zalman bu konuda yabana atılır bir marka değil. Eğer fan değiştirmekle uğraşamam diyorsan kasayı değiştir. Değişim yapacağın kasa üzerinde fan geliyor mu bilmiyorum. Ama dediğim gibi sonuçta ikisi de alüminyum kutular. Değişim için bekleyeceğin süre de cabası. Z3 Plus yer konusunda bayağı avantajlı bir kasadır. Seçim senin ama ben olsam 100R almak yerine sorunlu fanı değiştirip Corsair AF serisi bir fan alır takardım. Seçim senin.

Şu anda zaten kasayı değiştirmem mümkün değil. Aile içinde hepimiz kullandığımız, onlarda istemediği için değiştiremiyorum. Kasa üzerindeki tüm fanları değiştirmeyi istiyorum. Önerebileceğiniz ucuz, sessiz ve iyi soğutabilen bir fan varsa bekliyorum.

Ayrıca üst kapağı nasıl açıp fanın vidalarını sıkacağım, kapağı çıkarmadan önce kabloları çıkartmalı mıyım? Hakkında detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

Ayrıca üst kapağı nasıl açıp fanın vidalarını sıkacağım, kapağı çıkarmadan önce kabloları çıkartmalı mıyım? Hakkında detaylı bilgi verirseniz sevinirim.
Hocam öncelikle kablo çıkartmana gerek yok üst kapağı çıkartmak için içerden onları tutan tırnakçıklar var penseyle hafifçe sıkarak onları biraz gevşetin ondan sonra çıkacaktır kapak çıktıktan sonrada tornavida ile sökersiniz fanları.

Bir Deliden Fazlası, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı