Zalman Z3 Plus Güç Kaynağı Gürültü Sorunu

Burak0632

Hectopat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba arkadaşlar kasayı toplama tarihi 21.12.2015. Daha 6 ay falan oldu, 2-3 ay da kullanılmadı. Yeni bir kasa yani. Beni rahatsız eden ise güç kaynağının yüksek ses çıkartması, kasada işlemci fanı dahil 5 tane fan var. Bu fanları tek tek durdugumda seste hiçbir azalma yok. Yani bu çıkan sesin tamamı güç kaynağından geliyor. Ben mi takıntılıyım bana mı yüksek geliyor anlamadım. Bir de sizin düşüncelerinizi almak istedim, yorum yaparsanız sevinirim.
Not: Daha önce garantiye yolladım, o zaman tar tar tar traktor motoru gibi ses çıkartmıştı, artık PC'yi kapatıp ertesi gün garantiye vermiştim. 2 gün boyunca test edildi rahatsız edici ses bulunamadı diyip geri yollamışlar. Şu an o şekilde bir ses çıkartmıyor ama yine de bana yüksek geliyor ses.
Not 2 : iPhone'a indirdiğim desibel meter diye bir programla sesi ölçtüm, uzaktan 50-55 arası, güç kaynağı dibinden 60-65 db arası ses ölçümü yaptım.
  • Sistem:
  • İşlemci: Intel Skylake 6600K
  • Ekran Kartı: R9 380X
  • Anakart: MSI Z170A Gaming M3 Intel Z170
  • RAM: 2x4 2400 MHz
  • HDD: 1 TB WD 3.5" 1 TB Caviar Black Sata 3.0 64 MB Cache 7200 RPM

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar garantiye göndermelisin yanında bir kağıda şikayetini yazarak veya çalışanlara videoyu gösterebilirsin. Bende seslerden çok rahatsız olan biriyim. Sistem daha yeni iken değiştirilmesinde ısrar etmelisin.

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim daha önce garantiye verdiğimde ses kaydını dinletmiştim ordaki çalışana ama bi faydası olmamış demekki bu sefer bu videoyu servise iletmelerini istiyeceğim.
Bide diğer arkadaşlar da yorum yazarsa sevinirim burda çözüm aramıyom sadece bu ses sizce yüksek mi normal mi onu öğrenmeye çalışıyorum :)

Aynı sorunu yaşıyorum gidip şikayet edeceğim ama önceden başka bir problem daha olmuştu. :mad:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buda kasanın sessiz hali aynı mesafeden aynı uzaklıkta çekildi arada baya fark var :) bakalım garantiye vericem 2 videoyuda yanında yollayacağım ama ne zaman veririm bilmiyorum 20-25 gün bilgisayardan uzak kalmak sıkıntı oluyo biraz :)

Ben 30 gün ekran kartından uzak kaldım ve aynı şekilde geri gönderdiler. :mad:
benimde ekran kartım r9 380x keşke nvidia alsaydım diyorum :) performansından sıkıntım yok fakat driverla ilgili büyük problemleri var amd nin görüntü sağlayıcısı bağlantıyı kesti , siyah ekran , görüntünün kitlenip seslerin devam etmesi gibi problemler yaşıyorum bende

Psu'nun Fanından Geliyor gibi sanki sürtüyor, açıkcası zalman'ın kasa ile birlikte gelen powerları biraz sıkıntılı. Garantiye Tekrar Gönderin veya Corsair,Evga, Seasonic,Highpower,Fsp marka psu alın.
Teşekkür ederim yorumunuz için garantiye göndericem büyük ihtimal peki önerebilceginiz sessiz çalışan psu varmı bu yeni çıkanlar var galiba super slient psu lar onlardan öneriniz varmı

Güncelleme : Evet yeni gelişmeleri aktarayım ağustos gibi bilgisayarı garantiye verdim tam 67 gün sonra elime ulaştı bilgisayar anakart 2 kez , değişti ekran kartı değişti , ramler değişti , güçkaynağı tamir olmuş (güya) bilgisayarı vatan bilgisayardan almıştım aşağı yukarı bir sene önce 90 gün civarı garanti de geçti doğru düzgün kullanamadım desem yeridir. Güç kaynağındaki ses sorunu hale devam ediyor , 20 iş gününü geçmesi sebebiyle Kasa+Güç Kaynağı ve Ekran Kartı için tüketici haklarına başvurdum ocak ayına randevu verdiler büyük ihtimal para iadesi alıcam fakat doların bukadar artmasından dolayı zararım olucak. 2.94 den toplamıştım şuan 3.40 üzeri . Zalman dan insanlar bu kadar memnunken bana nasıl böylesi denk geldi anlamadım :) hadi güç kaynağı sıkıntılı olabilir fakat serviside sıkıntılı bence . Neyse yeni görüntüleri paylaşayım sizlerle . Bi de bana sorunsuz ve çok sessiz bi güç kaynağı önerirseniz sevinirim. Aklımda olan ürün High Power Astro 750 w Gold

Buda kasanın sessiz hali aynı mesafeden aynı uzaklıkta çekildi arada baya fark var :) bakalım garantiye vericem 2 videoyuda yanında yollayacağım ama ne zaman veririm bilmiyorum 20-25 gün bilgisayardan uzak kalmak sıkıntı oluyo biraz :)

ayni guc kaynagindan bendede var asus h81 plus ram soketini yaktigini dusunuyorum 2 slotu kulanamiyorum yeni anakart aldim msi dedigin gibi motor gibi ses cikariyor beb guc kaynaginin fanini cikardim temizledim geri taktim ses kesildi fakat bir sure sonra tekrardan cikarmayq basladi uzun sure oyun oynadigimda oluyor bu olay osmanli tokatini vurunca guv kaynagina ses kesiliyor yarim saat sonra tekrar basliyir bu seferde 4 pinlik islemci yuvasina dogru elektirik gindermemeye basladi bende buna istinaden bugun corsair hx 750 aldim bakalim neler olacak. zalman almayin derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı