Merhaba arkadaşlar ben CanFakedead. Malumunuz yakın bir zamanda Casper kasamdan yeni Zalman Z3 Plus'a geçicem. Geçme sebeplerimden en büyük etken ASUS R9 270x ekran kartımın iyi soğuyamuyor olması. Yeni kasada ferah ve yüksek performans umuyorum. Neyse efendim Casper kasadan yeni kasaya geçicem. Şuanki anakartımı aşağıda ki görsellerden görebilirsiniz. Sizlere bir kaç ufak sorum olucal.
1- Yeni kasa anakartıma uyuyor mu ? Yani anakartı yüksekte tutacak vidalar uyar mı ?
2- Yeni kasaya geçerken neler yapmamı önerirsiniz ?
3- Montajda işlemci macununu değiştiricem fakat eski macunun sert kalıntılarının üzerine mi macun sürücem yoksa onu kazıyacakmıyım ? Kazıyacaksam nasıl bir şeyle kazımalıyıım ?
4- Son olarak Zalman Z3 Plus'a sıvı soğutma sığar mı ?
5- i7 3770 işlemci için sıvı soğutma gereklimi ?
Evet tüm sorularım bunlar. Son olarak görsellerle konuyu sonlandırayım.
2- Yeni kasaya geçerken montaj sırasında kablo saklamayı en üst seviyede yapman gerek. Kasa içi ferah kalmalı çünkü.
3- Kağıt havlu ile temizleyebilirsin.
4- Sığar ama hiç gerek yok su soğutmaya. Hyper 212 Evo veya Hyper 212X alabilirsin. 120mm fan yuvaları mevcutt üstte.
5- Hayır, gerekli değil. Yukarıdaki cevapta dediğim gibi, Hyper 212 Evo veya Hyper 212X alabilirsin.
Üst tarafta 2 adet 120mm fan yeri var buraya h100 ve h100i gibi soğutucuların sığacağını düşünüyorum.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/satılık-h100-ve-4-gb-ram.116048/#post-763781