Zalman ZM-700-LXII değiştirilmeli mi?

erenalisen

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimde bu PSU'yu kullanıyorum.

Sistem;
Ryzen 5 5500.
RTX 3060 eagle.
ASUS TUF B550M-E

Zalman Z7 Neo kasa + Zalman ZM700-LXII.

Bu PSU'nun çok kötü olduğunu saatli bomba adeta C4 olduğunu duydum birkaç yerde açıkçası korkuyorum daha kullanmaya başlayalı 2 3 hafta oldu. Tüm korumaları neredeyse tam kapasitörleri kaliteli ve 80+ olduğu yazıyor sitesinde. Değiştirmeme gerek var mıdır? Bana önerilen PSU'lar NZXT C650 Bronze, XPG Pylon 650W Bronze, Sharkoon silent storm Zero 650W 80+ Gold, Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze v2.

Sistemimde bu PSU'yu kullanıyorum.

Sistem;
Ryzen 5 5500.
RTX 3060 eagle.
ASUS TUF B550M-E

Zalman Z7 Neo kasa + Zalman ZM700-LXII.

Bu PSU'nun çok kötü olduğunu saatli bomba adeta C4 olduğunu duydum birkaç yerde açıkçası korkuyorum daha kullanmaya başlayalı 2 3 hafta oldu. Tüm korumaları neredeyse tam kapasitörleri kaliteli ve 80+ olduğu yazıyor sitesinde. Değiştirmeme gerek var mıdır? Bana önerilen PSU'lar NZXT C650 Bronze, XPG Pylon 650W Bronze, Sharkoon silent storm Zero 650W 80+ Gold, Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze v2.
Hocam seriye özel bir kronik arıza olabilir ama onun harici 3 yıldır cayır cayır kullandığım 1200 Watt Zalman Psum var en ufak bir arızası a'sını bile duymadım. Ürün zaten 7 yıl garantiyle satılıyor.

Bu PSU'nun çok kötü olduğunu saatli bomba adeta C4 olduğunu duydum birkaç yerde açıkçası korkuyorum daha kullanmaya başlayalı 2 3 hafta oldu.

Duyduklarına inanma hocam gayet iyi bir PSU. Bunu diyenler Rampage, Power Boost gibi markalarla karıştırıyorlar herhalde.

Ayriyeten ürün verimliliği %85 gayet iyi.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    81,3 KB · Görüntüleme: 66
Duyduklarına inanma hocam gayet iyi bir PSU. Bunu diyenler Rampage, Power Boost gibi markalarla karıştırıyorlar herhalde.

Bana tier D olduğunu söylediler yani en alt kalite PSU olduğunu.

Hocam seriye özel bir kronik arıza olabilir ama onun harici 3 yıldır cayır cayır kullandığım 1200 watt Zalman PSU var en ufak bir arızası A'sını bile duymadım. Ürün zaten 7 yıl garantiyle satılıyor.

Bende ki de 2 yıl garantili.

Marka üzerinden ya da verimlilik üzerinden değerlendirme yapmak pek doğru değil. LX II modeli, eski bir model ve giriş seviyesi, düşük kaliteli bir PSU. Bomba tabiri abartı ama bu seviyedeki Zalman modellerinde genelde, ripple yüksek oluyor. Bu da ömre direkt etkili tabii. Yine de 700W modeli ile RTX 3060 beslenebilmesi lazım.

@erenalisen değiştirmeniz gerekmeyebilir ama olası güncellemelerde, yüksek güç tüketen bir sistemde ya da 700W güç kaynağı isteyen bir sistemde bu PSU pek de sağlıklı olmayabilir.

İlla değiştireceğim derseniz, bütçe ile beraber tavsiye almanız daha iyi olur. Çünkü attığıniz modeller arasında fiyat farkı mevcut. Misal Pylon 650W, 1700 TL civarı ki o güç kaynağına o kadar verilmez.

@erenalisen değiştirmeniz gerekmeyebilir ama olası güncellemelerde, yüksek güç tüketen bir sistemde ya da 700W güç kaynağı isteyen bir sistemde bu PSU pek de sağlıklı olmayabilir.

İlla değiştireceğim derseniz, bütçe ile beraber tavsiye almanız daha iyi olur. Çünkü attığıniz modeller arasında fiyat farkı mevcut. Misal Pylon 650W, 1700 TL civarı ki o güç kaynağına o kadar verilmez.

Peki o ben bütçe vereyim maksimum 1500.

Marka üzerinden ya da verimlilik üzerinden değerlendirme yapmak pek doğru değil. LX II modeli, eski bir model ve giriş seviyesi, düşük kaliteli bir PSU. Bomba tabiri abartı ama bu seviyedeki Zalman modellerinde genelde, ripple yüksek oluyor. Bu da ömre direkt etkili tabii. Yine de 700W modeli ile RTX 3060 beslenebilmesi lazım.
Beslemede sorun yok 2 haftadır kullanıyorum ama patlayacak vs diyenler oldu diye değişmeyi düşünüyorum.

@erenalisen "patlama" iddialı bir tabir. Dediğim gibi zorlamaya karşı, yapı olarak pek de iyi durmuyor. Zaten sisteminiz için 500W-550W bile yeterli gelir.

Öneri olarak ise şu olabilir;

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı