Zalman ZM-NS2000 17'' 17.3 Notebook uyumu

CSharpGurur

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben http://www.vatanbilgisayar.com/urun_detay.aspx?urn=13021&kat=81&lang=tr-TR bu linkteki soğutucuyu almak istiyorum sizce nasıl iyi bir soğutma yapar mı ? Bilgisayarımı garantiye gönderdim ısınıp kapanma sorunundan gelince bunu almayı düşünüyorum. Ayrıca leptopum 17.3" ama soğutucuda 17" yazıyor 0.3" den bir problem olur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmıyorum. 170 liralık soğutucunun adma akıllı soğutması gerek. Tabii termal macun ve cihaz temizliğine önem vermeniz gerek önce.

Tamam teşekkürler bir önceki soğutucumu 30 tl'ye felan almıştım 7.5 cm'lik 2 fanı mevcut ve hiç soğutmuyordu. Leptopumu mavi ekran hatası ve ısınma sorunu diye gönderdim gerekli bakımları yaparlar mı ? Sadece format atıp geri göndermesinlerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesin ve net söylüyorum ki buda soğutmayacak, yahu arkadaşım paranız o kadar çok ise gidin o 170 tl ile daha yararlı bir şey alın kendinize. Hep söyledim ve yine söylüyorum piyasada bulunan ucuzu olsun pahalısı olsun hiç bir soğutucu maalesef hiç bir halta yaramaz. Tek uzman olduğu nokta var oda kullanıcının cebini sömürmek. Misal tuzu fazla kaçmış bir yemeğin içinden fazla tuzu alıp yemeği kurtarabiliyor musun?, tabiki de hayır. İşte soğutucu gibi zırvalarda eğer laptobunun soğutma sistemi iyi değilse dışarıdan hiç bir katkı sağlamaz, sana tavsiyem git o parayla başka bir ihtiyacını karşıla.

Bilgisayarın ısındığı bölgeye gelmesi gerek alt tarafta soğutma yapan aletin, eğer tek büyük bir fanı var ise çok yüksek bir devirde dönmesi gerekir ancak bu şekilde faydalanabilirsin , ama 2-3 tane fanı var ise ve bilgisayarın ısındığı bölgelere denk geliyor ise bu fanlar daha sağlam bir soğutma olur. Yani büyüklüğüne değil , denk geldiği yere ve kaç devirle döndüğüne dikkat ederek al. Bunun dışında para tuzağı.

İyi günler.

Bende ns2000 almayı düşünüyorum. Asus x550j i5 gtx950m laptopum var. Acaba kullanan varsa kaç derece yararı olur bana ? Ya da daha iyi önerebileceğiniz bir soğutucu var mı ?

İlk önce laptop'ınızın bakımını yaptırın içini temizletin ardından bir soğutucudan ne beklediğinizi düşünün. Size 15-20 derece fayda sağlayamaz hiç bir soğutucu ama hepsinin şöyle bir faydası vardır, laptop'ı havada tutar ve hava akımının rahat olmasını sağlar. Bunu daha iyi hale getirmek içinde soğutucunun fanları laptop'ınızın hava deliklerine uygun olması gereklidir. Bunları sağladıktan sonra fanların dönüş hızına göre laptop ısısında belli derecelerde düşmeler meydana gelecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı