Zaman makinesi paradoksu

Diyelimki bir zaman makineniz var ve 2017'de yaşıyorsunuz. Günümüzden 1000 yıl sonraya gittiniz. Şansa bakınki o günlerde Dünyayı değiştirecek bir buluş yapılıyor. Siz o mucit ile görüşüp tüm bilgileri, nasıl yapıldığını öğreniyorsunuz. Sonra kendi 2017'ye dönüp o icadı yapıyorsunuz. Şimdi ; eğer mucit siz iseniz, 1000 yıl sonra görüştüğünüz mucitten asla bilgileri alamıycaksınız çünki 2017 yılında icat ediliyor. Fakat 3017e gidip mucitten bilgileri alamazsanız 2017 yılında o icat olmuycak. Eğer sizin sayenizde icat 1000 yıl erken yapılıyorsa neden 3017'ye gittiğinizde icat daha yeni bulunuyor.

Arkadaşlar paradoksu kendim yazdım. Eksik gördüğünüz yerleri varsa söylermisiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
O yüzden zaman makinesi yok zaten. :p

Açıkçası zaman bükülmesini benlik kavramıyla çelişkili buluyorum. Aynı anda iki zamanı yaşamak gibi. Bir insan için değil. Eğer biz belirli bir zamanda isek gelecek zaman ya gelecekte yaşanır, ya da başka bir yerde (artık alternatif evren mi dersiniz) yaşanır. Yoksa hem şu an hem de gelecekte yaşayan kişinin aynı anda iki yerde olması lazım. E biz de kuantum yasalarına göre yaşamadığımıza göre... :p

Birincisi zaman kavramı öyle tek bir çizgi düşünülemez paralel evren varsa paralel zamanda vardır şuan başka bi paralel evrendeki ben içki içiyorumdur veya uyuyorumdur sen 1000 sene sonrası gidip geri başka bi 2016 nın başka bi 13 eylülüne dönebilirsin. Senin dediğin gibi olsaydı mesela 3016 ya gittin insalara 2016'dan geldiğini söyleyip tüm dünyanın ilgisini çektin herkesi şaşırttın ve günümüze geri döndün v günümüzdekilerede 1000 sene sonrasına gittiğini söyledin yine tüm ilgiyi çektin haber olsun kayıtlara geçtin şimdi buraya kadar tamam ve senin gibi düşünelim şimdi günümüzden 999 yıl 364 gün sonrasına geldik anlıyacağın hepimiz öldük ve ertesi gün 3016 olacak ve insanlar biliyolarki 2016'dan birisi 3016 ya gelmiş 1000 sene öncesi kayıtlarında ve haberlerinde bu yazıyor insanlar sni bekliyor ama sen 1000 yıl önce onlarla zaten tanıştın onları zaten gördün ama onlar seni bekliyor halbuki sen oraya daha önce gitmiştin seni beklememeleri lazımdı. Ayrıca bu bir paradoks değil bi beyin fırtınasıdır. Paradoks bir önermenin hem doğru hem yanlış olmasıdır.

"Back to the future" :D Bu dediğin olay aynen o filmde yaşanıyor aslında. :D Şu eski kasabaya gidiyordu adam ışınlanarak sonra profesör filmin sonunda buharlı tren ile zaman makinesi yapmış geliyordu. :D Gerçi senin yazdığın paradokstan nedense pek fazla bir şey anlayamadım. :D Paradoks dediğin zaman hep aklıma ilk tavuk geliyor. :D hahaha İşin şakası tabi bu. :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı