Baki akdemir
Kilopat
Herkese iyi günler dilerim arkadaşlar. Şu anda üniversite için çalışma sürecinde olan bir öğrenciyim. Hedefim kasım ayında temel yeterlilik testini bitirmek, aralık ayında da alan yeterlilik testine başlamak. Hedefim MSÜ sınavından minimum 80 net, YKS'den ise minimum 100 bin sıralama. Kendime günlük bir rutin oluşturmaya çalışıyorum. Sabahları saat 06:30 da kalkıyorum ve de kahvaltımı hazırlayıp, kahvaltı yapıyorum. Saat 7:30-20:00 arasını ders çalışmaya ve olurda da programım erken bitirse hobilerime ayırıyorum. Bu saatler arasında boş 12 saat 30 dakika vaktim oluyor. 1 saat öğlen yemeğine 1 saat de akşam yemeğine ayırdığımı varsayıyorum. Bunun sonuncunda 10 saat 30 dakikalık bir vaktim kalıyor. Ama ben nedense bir türlü bu 10 saat 30 dakikayı verimli geçiremiyorum. Bu ayın birinde 4 ay içinde temel yeterlilik testini bitireceğim programa başladım. Ama zamanımı verimli kullanma konusunda çuvalladım, programda çok şeyi erteledim ve birike birike içinden çıkılmaz bir hale geldi. Ben daha fazla vaktimi boşa harcamak istemiyorum. Yarın tekrardan programıma başlama ve de sorunsuz bir şekilde uygulamada kararlıyım. Bu konuda sizin tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum; sizce bu ders çalışma için kalan 10 saat 30 dakikalık vakti nasıl tam verimle geçirebilirim? Pomodro mu yapmalıyım ya da daha başka şeyler?