Zayıf bilgisayardaki SSD'yi güçlü bilgisayara takmak

mky1v

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASRock H610M-HDV/M.2
İşlemci: i5-12400f
Ekran Kartı: RTX3060
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı satmak istiyordum, patronum da bana sat dedi. Ben de kendi SSD'mi vermek veya format atmak istemiyorum. İş yerimdeki PC'in SSD'sini direkt olarak kendi PC'me montajlayıp vermek istiyorum. Benim PC'min özellikleri bu:
Windows 11, NVMe M.2 SSD, RTX3060, i5-12400F, anakartım da ASRock H610M-HDV/M.2.
İş yerindeki PC'in özellikleriyse bu:
Windows 10, Biri 128 GB (Win buna kurulu), diğeri 2 TB SATA SSD, GTX650, i5-4590S işlemcili PC.

Şimdi iş yerindeki PC'in SSD'lerini söküp benim PC'e bağlasam, her şey olduğu gibi benim PC'mde açar mı? Bir hata alır mıyım? Nelere dikkat etmeliyim, bilen varsa yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı satmak istiyordum, patronum da bana sat dedi. Ben de kendi SSD'mi vermek veya format atmak istemiyorum. İş yerimdeki PC'in SSD'sini direkt olarak kendi PC'me montajlayıp vermek istiyorum. Benim PC'min özellikleri bu:
Windows 11, NVMe M.2 SSD, RTX3060, i5-12400F, anakartım da ASRock H610M-HDV/M.2.
İş yerindeki PC'in özellikleriyse bu:
Windows 10, biri 128 GB (Win buna kurulu), diğeri 2 TB SATA SSD, GTX650, i5-4590S işlemcili PC.

Şimdi iş yerindeki PC'in SSD'lerini söküp benim PC'e bağlasam, her şey olduğu gibi benim PC'mde açar mı? Bir hata alır mıyım? Nelere dikkat etmeliyim, bilen varsa yazarsa sevinirim.

Evet, SSD'leri başka bir bilgisayara bağlamak mümkün ve çoğunlukla çalışır.

Hocam yedek disk olarak kullandiginiz diskte hiçbir sorun cikmaz fakat Windows kurulu urunde sorun yasanabilir veya birtakim cakisma yasanabilir. Eger 128'lik SSD'yi kendi sisteminizin boot diski olarak kullanmak istiyorsaniz sorunlar soyle olacaktir:
Eski bilgisayariniza Windows UEFI olarak yuklenmemisse bilgisayariniz UEFI olarak baslatilamaz.
Eski sistem bilesenlerinin driverlari icinde durmasi ile yeni bilesenlerinizin sorun cikarma olasiligi olabilir.
Windows yeni aygitlari anladiginda ve onlari da kurdugunda diskinizde daha fazla alan kaplayip yavaslayabilir.
Daha aklima gelmeyen turden seyler de mevcut. Eger ikisini de yedek olarak kullanacaksaniz Windows olani karisiklik olmamasi amaciyla formatlamanizi kesinlikle oneririm.

Hocam yedek disk olarak kullandiginiz diskte hiçbir sorun cikmaz fakat Windows kurulu urunde sorun yasanabilir veya birtakim cakisma yasanabilir. Eger 128'lik SSD'yi kendi sisteminizin boot diski olarak kullanmak istiyorsaniz sorunlar soyle olacaktir:
Eski bilgisayariniza Windows UEFI olarak yuklenmemisse bilgisayariniz UEFI olarak baslatilamaz.
Eski sistem bilesenlerinin driverlari icinde durmasi ile yeni bilesenlerinizin sorun cikarma olasiligi olabilir.
Windows yeni aygitlari anladiginda ve onlari da kurdugunda diskinizde daha fazla alan kaplayip yavaslayabilir.
Daha aklima gelmeyen turden seyler de mevcut. Eger ikisini de yedek olarak kullanacaksaniz Windows olani karisiklik olmamasi amaciyla formatlamanizi kesinlikle oneririm.
2 TB yedek olarak kalacak, win yüklü ssd'i kendi sistemimde win yüklü şekilde açmak istiyorum. Sadece windowsu sıfırlayacağım ve.s bir yol var mı? İş bilgisayarı olduğundan bazı programların silinmesi bayağı bir problem yaratacak.

Win her iki pc'e de UEFİ olarak kurulu.

Son düzenleme:
2 TB yedek olarak kalacak, Win yüklü SSD'i kendi sistemimde Win yüklü şekilde açmak istiyorum. Sadece Windows'u sıfırlayacağım ve. S bir yol var mı? İş bilgisayarı olduğundan bazı programların silinmesi bayağı bir problem yaratacak.

Win her iki PC'e de UEFI olarak kurulu.

Maalesef Windows 11 yukseltme tarzi seylerde programlar kalıyor. Formatin amacı tum programlarin silinmesi. Sürücüler dogru sekilde kurulursa hizdan baska pek sorun cikmaz gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı