Çözüldü Zayıf sektör ve hatalı sektör nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Farklı şeyler. Fakat farkları neler bilmiyorum.
İkiside aynı şey değil.
Çok uzun ve zahmetli olduğu için kendimi alıntıladım bad sector ve weak sector aynı şey değil.
İkisi de aynı şey. Hatam için kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Merhabalar. Kendisinin HDD hakkında bilgili kişi olduğunu düşündüğüm ve benim de HDD sorunumu çözen @Assecreed hocamı etiketliyorum. Bilgisi dahilinde size de yardımcı olacağını düşünüyorum. Size de belki fikir sahibi olur diye kendi konumu paylaşıyorum.

Farklı şeyler. Fakat farkları neler bilmiyorum.
İkiside aynı şey değil.
Çok uzun ve zahmetli olduğu için kendimi alıntıladım bad sector ve weak sector aynı şey değil.

Çözüm
Bu linkten, Weak Sector tanımını Google Chrome aracılığı ile Türkçe'ye çevirerek öğrenebilirsin. Kısa özet geçecek olursak. Weak Sector (Zayıf Sector) anlamına gelip Bad Sector kadar baş ağrıtmayan düzeltilebilir bir hata. Weak Sector Tanım

İkisi de aynı şey değil.

Hocam ben HDD sentiniel ile diske baktığımda %70 sağlık 8 zayıf sektör var sabah sanırım bunlar doğrulandı gitti fakat sağlık %80'de kaldı sebebi nedir ? Bir de bu zayıf sektörlerin ayda 1 gelmesi normal midir bende öyle çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…